TINEJDŽER OSTAO PARALIZOVAN OD STUKA NANIŽE: Mislio da je BOL od TRENIRANJA, ali istina je bila mnogo GORA!
Brendon Haket, Foto: Printscreen

UŽASNO

TINEJDŽER OSTAO PARALIZOVAN OD STUKA NANIŽE: Mislio da je BOL od TRENIRANJA, ali istina je bila mnogo GORA!

Brendon, tada 19, prvi put je primetio da ima bolove u leđima u julu 2021. dok je trenirao za takmičenje u dizanju tegova

Objavljeno:

Tinejdžer koji je mislio da je okliznuo disk nakon mrtvog dizanja od 300 kg bio je šokiran kada je otkrio da je bol u leđima tumor, zbog čega je ostao paralizovan od struka naniže.

Brendon Haketu, koji sada ima 20, prošle godine je dijagnostikovan Juingov sarkom, retka vrsta tumora koji se javlja u kostima ili u mekom tkivu oko kostiju.

Brendon, tada 19, prvi put je primetio da ima bolove u leđima u julu 2021. dok je trenirao za takmičenje u dizanju tegova.

Nakon posete lekaru, rečeno mu je da su mišići zategnuti i počeo je da ide na fizioterapiju. Međutim, bol se nastavio i proširio u stomak. Zatim, dok je išao kući sa smene na poslu, počeo je da oseća trnce niz nogu.

Ponovo je posetio doktora gde mu je rečeno da je verovatno išijas. Brendon, iz Barnslija, je potom otišao na festival u Lidsu u avgustu 2021. i primetio da su mu noge bile slabe u subotu, pre nego što se probudio u nedelju i teško hodao.

A kod kuće se srušio u spavaćoj sobi.

Ali nakon ponovne posete bolnici rečeno mu je da ide kući - gde se ponovo srušio.

Zatim se vratio u bolnicu jer je morao da koristi Zimmer okvir. Testovi su otkrili da mu nešto stiska kičmu i on je prebačen u bolnicu u Šefildu, do tada nije mogao ni da ustane.

Nakon hitne dekompresijske operacije, postepeno je počeo da vraća minimalne pokrete u nogama i na kraju mu je dijagnostikovan Juingov sarkom.

Brendon
Brendon foto: Printscreen

Rak se nije proširio i lečenje je počelo u oktobru 2021.

Brendon je rekao: „Samo sam mislio da je išijas jer sam radio mrtvo dizanje od 300 kg u teretani. Nisam znao da li sam okliznuo disk. Kada sam pao, nisam znao šta se dešava. Ja sam prilično hladna osoba tako da nisam bila previše zabrinuta, ali sam bila zbunjena i pomislila 'ovo nije normalno'. Bilo je zaista zastrašujuće i čudno sa osećajem peckanja koje nije nestajalo, svaki put kada sam pokušao da se pomerim bilo je kao da me celo telo udara strujom."

„Osećao sam se kao da su mi noge zacementirane za pod i nisam mogao ni da pomerim nožne prste."

Nakon hemoterapije, Brendon je polako počeo da se kreće i ponovo je počeo da uči da hoda.

„Morao sam da provedem celu nedelju ležeći na leđima da bih smanjio oticanje kičmene moždine – bilo je olakšanje kada sam krajem nedelje počeo da se krećem“, rekao je on.

Trebalo mu je šest meseci da povrati sve pokrete u nogama i morao je ponovo da nauči da hoda koristeći pomagala uključujući Zimmer okvir. Sada se Brendon vratio u teretanu i bez raka.

Brendon Haket
Brendon Haketfoto: Printscreen

Rekao je: "Pitao sam se da li ću ikada moći ponovo da hodam. Nisam mogao ni da razmišljam ni o čemu drugom."

Dodao je: „Prešao sam od potrebe da koristim Zimmer okvir na samo korišćenje štapa jer nisam želeo da čekam fizioterapiju."

„Tek sam zapravo počeo fizioterapiju, ali mogu da hodam bez ikakve pomoći, samo uzmem štap u slučaju da izgubim ravnotežu. Tumor je sada nestao, a snimci su se vratili potpuno jasni – i ja sam ponovo u teretani.“

Brandon sada planira da postane lični trener.

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.