LAVROV BESNI NA MAKRONA ZBOG JEDNE BITNE STVARI: Nećete verovati šta je u pitanju!
Printscreen RTS, Foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

diplomatske čarke

LAVROV BESNI NA MAKRONA ZBOG JEDNE BITNE STVARI: Nećete verovati šta je u pitanju!

Makron je ranije izrazio zabrinutost zbog sve snažnijih diplomatskih i vojnih kontakata između Rusije i Afrike

Objavljeno:

Moskva smatra da su izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o njegovoj zabrinutosti zbog ekspanzije veza afričkih zemalja sa Rusijom su uvredljive.

To je u petak rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov novinarima nakon sednice Saveta ministara Šangajske organizacije za saradnju (SCO).

"Što se tiče predsednika Makrona i njegovih izjava, zaista, generalno, očekivale su se etičnije izjave od Francuza. Zato što je rekao, ako se dobro sećam, otprilike sledeće: da je zabrinut za vojnu i diplomatsku aktivnost Rusije u Africi i da to ne bi nazvao ni saradnjom, već podrškom apsolutno promašenim, nelegitimnim režimima i huntama", kazao je Lavrov.

Makron
foto: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, prilično je uvredljivo za afričke države koje nastavljaju, uprkos svemu, dosledno da razvijaju odnose sa Ruskom Federacijom.

Makron je ranije izrazio zabrinutost zbog sve snažnijih diplomatskih i vojnih kontakata između Rusije i Afrike i negodovao zbog širenja navodno lažnih informacija i ruskih narativa u Africi od ljudi koje je odbio da nazove novinarima, pominjući otvaranje novih biroa ruske novinske agencije Sputnjik i televizije RT u Africi.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.