ZAHAROVA ZAGRMELA NA AMERIKU JAČE NEGO IKAD: Da li je moguće da je ovo rekla?!
Foto: Profimedia

KAKAV ŠOK

ZAHAROVA ZAGRMELA NA AMERIKU JAČE NEGO IKAD: Da li je moguće da je ovo rekla?!

Znate li kako su se u SAD završile ekonomske depresije?

Objavljeno:

Američke vlasti uporno negiraju da je u zemlji nastupila recesija i jednostavno prestaju da upotrebljavaju taj termin.

To je prokomentarisala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

"U Beloj kući negiraju recesiju u SAD. Tvrdoglavo ostaju pri svome, prepiru se sa svojim novinarima, odmahuju glavama, ljute se, odbijaju da odgovore na dodatna pitanja o tome šta je onda 'recesija'", napisala je Zaharova na Telegramu.

"Znate li kako su se u SAD završile ekonomske depresije? Oni su jednostavno prestali da upotrebljavaju tu reč. Kao i reč 'panika' u kontekstu ekonomske krize. Nema reči – nema problema. Tako su, očigledno, odlučili i ovog puta: jednostavno su ukinuli reč 'recesija'", ocenila je Zaharova.

Marija Zaharova
foto: Profimedia

Takođe je podsetila da je pojam "recesija" nastao krajem tridesetih godina 20. veka, "kada su SAD prolazile kroz još jednu tešku depresiju".

Međutim, kako kaže, političari, politički analitičari i finansijeri sa industrijalcima su odlučili da izbace iz upotrebe reč "depresija" i da uvedu blaži termin "recesija".

"Jednostavno su izvukli stari trik i ponovo ga prikazuju", zaključila je portparolka.

Prema njenim rečima, ranije su "američke političke ekvilibriste spasavale fraze poput 'pad', 'usporavanje', ali sada je situacija toliko katastrofalna da su izmišljeni termini 'Putinov porez', 'Putinove cene' i tako dalje".

"Sigurna sam da će PR stručnjaci koje je angažovala Bela kuća izmisliti nešto poput 'spoljne recesije' ili 'recesione intervencije Kremlja'", ironično je prokomentarisala Zaharova.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.