SATIMA SILOVALI ŽENE, TUKLI IH I MALTRETIRALI! Stražari samo gledali na kamerama, HOROR U ZATVORU! (FOTO)
Zatvor, Foto: Vladimir Sporčić, Ilustracija

JEZIVO

SATIMA SILOVALI ŽENE, TUKLI IH I MALTRETIRALI! Stražari samo gledali na kamerama, HOROR U ZATVORU! (FOTO)

Podmitili zatvorskog čuvara sa 1.000 dolara, dočepali se ključeva ženskog krila i čitavu noć silovali zatvorenice

Objavljeno:

Dvadeset žena, među kojima zatvorenica jednog zatvora u američkoj državi Indijani, tužile su zatvorskog stražara Dejvida Lova i nekoliko zatvorenika zbog terora koji su doživele u noći između 23. i 24. oktobra 2021. godine.

One tvrde da su ih zatvorenici satima silovali, tukli i maltretirali u njihovim ćelijama u koje su upali pošto su podmitili zatvorskog čuvara koji im je dao ključeve.

Podnele su tužbu i protiv načelnika policije okruga Klark Jejmeja Noela i aktuelnih i bivših službenika okružnog zatvora Klark.

Ispričale su da su im zatvorenici zapretili da će biti još nasilniji ako pritisnu dugme za hitne pozive.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Kažu da uopšte nisu sigurne u tom zatvoru i da nije prvi put da ih napadaju službenici i zatvorski čuvari i ukazuju da je kobne "noći terora", koja se dogodila 23. oktobra prošle godine, grupa muških zatvorenika dobila pristup njihovim ćelijama tako što im je ključeve dao zatvorski čuvar.

Iste noći, nekolicina zatvorenika otišli su u deo zatvora u kom su bile smeštene žene, tvrde u tužbi, upali su u njihove sobe i započeli nasilje. Nakon njih ključeva su se domogli drugi zatvorenici koji su ušli u ženska odeljenja 4E i 4F, gde su nekoliko sati silovali, napadali, maltretirali, pretili i zastrašivali tužiteljke u ovoj parnici, kao i druge žene.

Nesrećne žene zadobile su ozbiljne fizičke i emocionalne povrede, navodi se u tužbi podnesenoj Okružnom sudu Sjedinjenih Država.

U tužbi se tvrdi da zatvorenicama niko od službenika nije priskočio u pomoć tokom cele noći, uprkos tome što se sve moglo videti na nadzornim kamerama, prenose agencije.

(Espreso/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.