PUTINOV ZAMENIK PREŽIVEO POKUŠAJ UBISTVA? Hitno prebačen u bolnicu, evo šta je toksikološki test OTKRIO!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

"DESNA RUKA" RUSKOG LIDERA

PUTINOV ZAMENIK PREŽIVEO POKUŠAJ UBISTVA? Hitno prebačen u bolnicu, evo šta je toksikološki test OTKRIO!

Za bivšeg šefa FSB-a se kaže da je Putinova "desna ruka" i da njemu Putin predaje vlast kada je odsutan iz medicinskih razloga

Objavljeno: 09:07h

Međunarodni mediji od sinoć prenose izveštaje o navodnom pokušaju atentata na de fakto zamenika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nikolaj Patrušev (71), bivši šef tajne službe FSB i sekretar saveta bezbednosti Kremlja, navodno je hitno prebačen u bolnicu poslednjih dana nakon što se loše osećao.

General SVR, disidentski ruski Telegram kanal za koji se tvrdi da njime upravlja bivši zvaničnik Kremlja sa unutrašnjim izvorima, rekao je da su rezultati toksikoloških testova otkrili da je Patrušev bio pogođen "sintetičkim otrovom", ali je na kraju preživeo navodni pokušaj ubistva.

Za bivšeg šefa FSB-a se kaže da je Putinova "desna ruka" i da njemu Putin predaje vlast kada je odsutan iz medicinskih razloga, prenosi Daily mail.

- Nedavno je izvršen atentat na sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa - saopštio je Telegram kanal, pozivajući se na izvore iz Kremlja.

Dodaje se kako se "informacije o samom pokušaju atentata i istrazi drže u strogoj tajnosti".

- Poznato je da se Nikolaj Patrušev osećao loše uveče posle posla, skoro odmah nakon što je otišao kući. Obezbeđenje je brzo reagovalo, odmah je pozvalo tim lekara kod njega. Posle ukazane pomoći, Patrušev je odveden kući u stabilnom stanju. Rezultati njegove analize su potvrdili da je toksična supstanca sintetički otrov - navodi se na kanalu na Telegramu.

U izveštaju se navodi da je Patrušev "spasen blagovremenom medicinskom negom i, verovatno, nedovoljno visokom koncentracijom otrovne supstance koja je ušla u telo kroz kožu".

Isti kanal dodaje da je Putinu rečeno za napad "tek kada život Patruševa više nije bio u opasnosti".

1 / 7 Foto: Profimedia

Na ovom kanalu se ne navodi kada se dogodio navodni napad.

Međutim, za ovo ne postoje nikakvi dokazi niti nezavisne potvrde tvrdnje o trovanju, a Kremlj se nije oglašavao povodom ovih spekulacija.

Patrušev je viđen 5. i 6. jula na istočnim teritorijama Rusije, ali se od tada nije javno pojavljivao sve dok navodno nije prisustvovao televizijskoj video konferenciji ruskih zvaničnika u petak. On je navodno prisustvovao sednici Saveta bezbednosti u petak, iako nije bio jasno prikazan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.