HAJDEMO U PLANINE JER TAMO NEMA ZIME: Ako ne volite da se ČVARITE na suncu ove destinacije su SAVRŠENE ZA VAS! FOTO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Alpenwild

planine

HAJDEMO U PLANINE JER TAMO NEMA ZIME: Ako ne volite da se ČVARITE na suncu ove destinacije su SAVRŠENE ZA VAS! FOTO

Predstavljamo listu najlepših planinskih destinacija u Evropi za sve one kojima su primorski predeli demode

Objavljeno:

Ako ne volite da se čvarite na suncu među milion duša i osećate da je avantura Vaš poziv, onda su naše današnje destinacije idealne za Vas!

Predstavljamo listu najlepših planinskih destinacija u Evropi za sve one kojima su primorski predeli demode.

Ove planine su se našle na našoj listi:

1. Visoke Tatre - Poljska, Slovačka Veličanstvene Visoke Tatre koje se često nazivaju 'poljskim Alpima' čine neravnu granicu između Poljske i Slovačke i najviši su lanac u spektakularnom lancu Karpata.

Ovaj lanac je dom zadivljujućeg alpskog pejzaža u kombinaciji sa odličnim stazama koje povezuju udobna i slikovito smeštena planinska skloništa i nude pravi pejzaž divljine za avanturističke šetače. Ako često planinarili po centralnoevropskim Alpima i želite nešto malo drugačije, poljske Visoke Tatre su upravo ono što vam treba.

2. Monblan - Francuska, Italija, Švajcarska Vijugajući preko granica tri različite zemlje, Francuske, Italije i Švajcarske, Monblan je polazna tačka za mnoge alpske planinare, i sa dobrim razlogom - poznata je kao jedna od najvećih svetskih pešačkih staza.

U regionu gde planinari traže da osvoje uzvišene vrhove koji dominiraju nebom još od sredine 1800-ih, rute oko Mon Blana nude odličan uvod u alpski život, od praćenja dobro oblikovanih staza koje se vijugaju preko nemogućih kolovoza, do sedenja u planinskim kolibama i druženja sa kolegama planinarima posle dugog dana na stazama.

3. Preko Cilertalskih Alpa – Austrija

U pravcu Južnog Tirola, Zilertalski Alpi su naš prvi primer regiona mnogo manje naseljenog trekerima - ali sigurno nisu ništa manje spektakularni od svojih zapadnih suseda. Trekking ovde je mirno iskustvo, nudeći miran ambijent dok prelazite preko visokih prevoja, prolazite pored istaknutih mesta kao što je svetlucavo jezero Šlegajštauze i boravite u fantastičnom nizu različitih i jedinstvenih planinskih koliba.

Alpi, Planine, Planina, Sneg, Priroda, Planinarenje
foto: Printscreen/Youtube/ Alpenwild

Naša avantura u ovoj prelepoj oblasti vodi vas preko Zilertalskih Alpa, koristeći nekoliko staza koje vode do ovih 3000 m i više vrhova. Malo je verovatno da ćete naići na mnoge druge engleske planinare dok pravite petlju iznad skijališta Majrhofen, prelazite na izazovan prelaz Šenbihler Skarte, završite krug sa traverzom visoko iznad doline Zemgrund i završite u lepom alpski pašnjaci u Pitzen Almu.

4. Staza Dahštajn - Austrija

Vraćamo se u Austriju, ali ovog puta na granici Gornje Austrije i Štajerske gde se uzdiže Hoher Dachstein, glavni vrh masiva Dachstein. Masiv koji oduzima dah je dom za 8 glečera i ima neverovatnu Hunerkogel Ski Valk, spektakularnu viseću platformu koja se proteže preko jednog od ogromnih glečera Dahštajna.

Staza Dahštajn počinje i završava u idiličnom alpskom gradu Gosau, vodeći vas kroz prelepe pejzaže od šumskih staza, živopisnih dolina i obala rododendrona do stenovitih vrhova i inspirativnih alpskih vidika. Ova staza je ispunjena šarmantnim trenucima koji prate odlično planinarenje u ponudi, kao što je vožnja žičarom od Halštater Salcveltena (rudnika soli), trajektom preko Halštater See i ispitivanje 2000 godina starih kamenih rezbarenja u impresivnom ' Stena klisura Notgasse.

5. Turneja Kueiras - Francuska

Skriveni kutak francuskih Alpa, Kueiras je udaljenija regija koja nudi iskustvo van utabanog puta, najverovatnije zbog činjenice da je dolina Kueiras ostala izolovana mnogo vekova do sredine 1800-ih. Iako je već neko vreme pristupačan, nikada nije postao centar turizma, a kao rezultat toga zadržao je svoj jedinstveni šarm i osećaj netaknute, iskonske lepote. Kvalitet planinarenja u ovom skrivenom kutku francuskih Alpa je otkriće.

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/ Alpenwild

Zasnovali smo ovaj uzbudljivi odmor na pešačenju u ovom divnom regionu na stazi Tour of Kueiras (GR58) i modifikovali ga tako da uključuje najbolja pešačenja u ovoj oblasti. Iz niza šarmantnih utočišta i utočišta, penjati ćete se oko 1000 metara svakog dana da biste stigli do visokog tla, pre nego što nastavite da stignete do stenovitih vrhova kao što su Rocca Bianca (3059 m), Pain du Sucre (3208 m) i Grand Glaiza (3293 m). Kroz rutu se pruža fantastičan pogled, severno do snežnih masiva Ecrins i Vanoise i južno do dominirajućeg tola Monte Viso (3841m). Tražeći najtiše predele, čak ćete uživati u ručkovima za piknik u društvu mrmota, divokoza i zlatnih orlova.

Bonus video:

04:33

ČUVENI MUZIČAR OTKRIO CECU SA 15 GODINA I PROSLAVIO JE! Pisao joj pesme i garantovao ušteđevinom za nju A ONA MU ZALUPILA VRATA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.