ŠOK PREOKRET U SLUČAJU MALIŠANA (6) KOJI JE UMRO U EGIPTU: Sumnjalo se na TROVANJE, sad otkrivena DIJAGNOZA OCA!
Majka i dete, Foto: Printscreen/Društvene mreže

i dalje postoje nedoumice

ŠOK PREOKRET U SLUČAJU MALIŠANA (6) KOJI JE UMRO U EGIPTU: Sumnjalo se na TROVANJE, sad otkrivena DIJAGNOZA OCA!

Porodica kaže da su ručali i večerali samo u luksuznom hotelu sa pet zvezdica i nikada izvan njega

Objavljeno: 13:55h

I dalje postoji puno nedoumica i pitanja u vezi sa smrću dečaka Andrea Mirabila (6) iz Palerma, koji je preminuo u Šarm el Šeiku tokom letovanja sa roditeljima. Sumnjalo se na trovanje hranom, ali italijanski mediji pišu da može da se radi i o intoksikaciji usled kontakta ili okoline.

Pored egipatskih vlasti, slučaj misteriozne smrti dečaka istražuje i tužilaštvo Palerma, a narednih dana trebalo bi da se ispitaju i njegovi roditelji Antonio Mirabile i Rozalija Manosperti. Cilj ispitivanja jeste da se rekonstruiše tačno ono što su radili od dolaska u Šarm el Šeik, od mesta na kojima su bili, do hrane koju su jeli u rizortu.

Porodica kaže da su ručali i večerali samo u luksuznom hotelu sa pet zvezdica i nikada izvan njega.

Roditelji su rekli da su često poručivali iz menija restorana nego sa švedskog stola.

Egipat
foto: Printscreen/Društvene mreže

Poznata dijagnoza oca

Svi su bili ubeđeni da je porodica imala simptome trovanja. Međutim, ono što je bitno jeste da niko od ostalih gostiju u hotelu nije imao iste probleme kao oni.

Međutim, tokom hospitalizacije u bolnici u Palermu, doktori su otkrili da je Antonio Mirabile zapravo imao urinarnu infekciju.

- Dijagnostikovali smo mu otkazivanje bubrega i infekciju mokraćnih kanala - rekli su lekari Poliklinike Palermo koji ga leče od kada je hitnim avionom prebačen u Italiju, prenose italijanski mediji.

Štaviše, kako navodi Ansa, istražitelji su zbunjeni simptomima koje je prvo osetio dečak, a potom i roditelji, koji su isključili da su imali dizenteriju.

Takođe će biti potrebno vreme za obdukciju obavljenu u Palermu, jer će mrtvozornici morati da pregledaju uzorke tkiva uzetih iz organa.

Andrea i njegova porodica počeli su da se osećaju loše u petak, 1. jula. Povraćanje i mučnina koji nisu nestajali naveli su roditelje da se jave lekaru koji se nalazi u blizini odmarališta. Lekari su ih otpustili pošto su im prepisali lek protiv trovanja hranom. Ali stanje deteta i oca nije pokazivalo znake poboljšanja i Rozalija je u subotu pozvala hitnu pomoć.

Egipat
foto: Printscreen/Društvene mreže

Andrea je umro pre nego što je stigao u međunarodnu bolnicu u Šarmu uprkos nekoliko pokušaja reanimacije. Otac je danima bio hospitalizovan na intenzivnoj nezi i držan u farmakološkoj komi.

Dečak je sahranjen u petak u rodnom gradu, a istraga se nastavlja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.