PUTIN DONEO NAJNOVIJU ODLUKU: Rusi više ne mogu da koriste ovo kao SREDSTVO PLAĆANJA, potpisan ZAKON!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PROMENE

PUTIN DONEO NAJNOVIJU ODLUKU: Rusi više ne mogu da koriste ovo kao SREDSTVO PLAĆANJA, potpisan ZAKON!

Pored toga, kako se navodi u Protokolu, novi zakon zahteva da kripto berze i provajderi odbiju transakcije u kojima se digitalni transferi mogu tumačiti kao oblik plaćanja

Objavljeno: 11:51h

Građanima Rusije uskoro više neće biti dozvoljeno da koriste digitalna sredstva kao način plaćanja.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, potpisao je zakon kojim se zabranjuje korišćenje digitalnih sredstava, kao što su kriptovalute i NFT, za plaćanje roba i usluga.

Pored toga, kako se navodi u Protokolu, novi zakon zahteva da kripto berze i provajderi odbiju transakcije u kojima se digitalni transferi mogu tumačiti kao oblik plaćanja.

"Zabranjeno je prenositi ili prihvatati digitalna finansijska sredstva kao naknadu za prenetu robu, izvedene radove, pružene usluge, kao i na bilo koji drugi način koji omogućava preuzimanje plaćanja za dobra (radove, usluge) - digitalnim finansijskim sredstvom, osim ako saveznim zakonima nije drugačije određeno", piše u novom zakonu.

Kako je objavljeno u izveštaju Njujork tajmsa ranije ove godine, američke vlasti veruju da bi neke ruske kompanije pogođene sankcijama uvedenim protiv te zemlje - mogle da koriste kriptovalute da zaobiđu ograničenja.

Vrednost bitkoina je čak porasla nekoliko dana nakon što je invazija počela u februaru, ali ovih dana digitalni novčić ne stoji najbolje, piše engadget.com.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Uz to, ruske vlasti nisu naročito zainteresovane za digitalnu imovinu. Podsećamo, Centralna banka Rusije je pozvala na potpunu zabranu kriptovaluta još u januaru ove godine.

Pretpostavka je da se to tada nije desilo, jer je rusko ministarstvo finansija verovalo u ideju da je neophodno dozvoliti razvoj kripto tehnologije. Ipak, novi zakon stupa na snagu do kraja jula, i učiniće plaćanje kriptovalutama - nelegalnim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media