ZELENSKI NAPRAVIO ČISTKU: Otpušteni važni ljudi
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

otpustio

ZELENSKI NAPRAVIO ČISTKU: Otpušteni važni ljudi

Zelenski je u odvojenoj objavi na platformi Telegram naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine na teritorima koje je okupirala Rusija

Objavljeno: 23:06h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izdao je kasno danas izvršne naredbe o razrešenju načelnika Službe državne bezbednosti Ivana Bakanova i državne tužiteljke Irine Venediktove, zbog, kako je naveo, brojnih slučajeva saradnje zaposlenih u njihovim službama sa Rusijom.

Naredbe o razrešenju Bakanova, prijatelja Zelenskog iz detinjstva, i Venediktove, koja je zadužena za procesuiranje navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini, objavljeni su na zvaničnom sajtu predsednika, prenosi Rojters.

Zelenski je u odvojenoj objavi na platformi Telegram naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine na teritorima koje je okupirala Rusija.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ / POOL

Dodao je da je u službama na čejem su čelu bili Bakanov i Venediktova registrovan 651 slučaj izdaje i saradnje sa neprijateljem, prenosi Tanjug.

Bonus video:

02:27

ČUVENOG PEVAČA IZNABADALI PESNICAMA! Muvao devojku ozloglašenog kriminalca, pa zamalo da ZAVRŠI U SAVI! Jeziva ispovest na Kurir TV

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.