DA LI SU AJKULE RASTERALE TURISTE IZ EGIPTA? Evo kakvo je stanje u AGENCIJAMA, oglasili se i SRBI!
Ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia

vau!

DA LI SU AJKULE RASTERALE TURISTE IZ EGIPTA? Evo kakvo je stanje u AGENCIJAMA, oglasili se i SRBI!

Ajkule možda neće biti jedine morske životinje kojih ćemo se plašiti u budućnosti

Objavljeno:

Uznemirujuće vesti i slike sa plaže u egipatskom letovalištu Hurgada komentarišu ovih dana i oni koji ne planiraju letovanje. A kako je u turističkim agencijama?

U turističkim agencijama kažu da nije bilo putnika koji su otkazali uplaćene aranžmane za Egipat. Tek poneko je želeo da odloži putovanje.

„Što smo mi donekle očekivali, obzirom da su svi bili uplašeni i žele jednostavno da se ta situacija smiri. Ne treba zaobići činjenicu da je Hurgada jedna razuđena obala na Crvenom moru koja se prostire na nekih 60-70 kilometara i da u ovom trenutku među svim hotelima, osim u zoni u kojoj se dogodila nesreća sve plaže su otvorene“, kaže Andrej Todorović, menadžer u turističkoj agenciji iz Turistička agencija.

Nina Reljić, menadžer u turističkoj agenciji kaže da interesovanje nije smanjeno u ovom trenutku.

"Mi u našoj agenciji u ovom trenutku neometano prodajemo aranžmane za Egipat, imamo ponude za Hurgadu i Šarm el Šeik i možemo da kažemo da naši putnici vole ovu destinaciju", rekla je Reljićeva.

"Ne bih ove godine ipak išla u Egipat zbog svega što se desilo, jer zbog troje dece ne bih smela da ih pustim u vodu", rekla je anketirana sugrađanka.

"Vodim ženu u Hurgadu. Ona je dobra plivačica tako da se nadam da će da otplovi oko onih koralnih grebena. Šalim se, idemo u Hurgadu, pa na kraju kupaćemo se u bazenu", rekao je drugi sagovornik.

Egipat
foto: Profimedia

"Idemo bez obzira na dešavanja, bićemo oprezni, vodićemo se njihovim pravilima ponašanja do određenog vremena u vodi i mislim da će sve biti u redu", kaže treći anketirani.

Još nije sasvim jasno zašto su ajkule u Egiptu nedavno napale plivače i kako su dve žene izgubile život. Formirana je komisija koja treba da istraži okolnosti te tragedije.

Dubravka Vučić, muzejski savetnik u Prirodnjačkom muzeju rekla je da to treba istražiti jer nije uobičajeno ponašanje da one borave na plažama.

"U dva dana su se desila dva napada, očigledno je da su one bile nečim isprovocirane. Iz onog snimka smo videli da se izuzetno agresivno ponela, tako da je očigledno agresivnost kod tih ajkula bila dovedena do maksimuma. To su životinje koje imaju instikte i po instiktima reaguju. Tako da su one bile nečim isprovocirane, možda velikom količinom mesa koja se nalazila u toj vodi", kaže muzejski savetnik.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ajkule možda neće biti jedine morske životinje kojih ćemo se plašiti u budućnosti. U Jadranskom moru, koje nam je najbliže, na primer, u poslednjih 30 godina zabeleženo je 28 novih vrsta. Stručnjaci kažu da zahvaljujući Sueckom kanalu stižu čak iz Crvenog mora.

Jedna od njih je i otrovna riba lav, koja se veoma brzo razmnožava. Sa druge strane, naučnici upozoravaju da floru i faunu mora menja i rast temperatura, piše RTS.

Bonus video:

19:20

LALIĆEVO PRIZNANJE OTVARA NOVU DIMENZIJU U ČITAVOM PROCESU Nedić: Verovatno je izneo nove detalje, time je OPTUŽNICA ZAKUCANA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.