"NAPAD AJKULE U HURGADI SE DESIO BLIZU NAS, KUPALI SMO SE U BAZENU DO KRAJA LETOVANJA": Ovi SRBI su prošli PAKAO!
Hurgada, Foto: Privatna arhiva

za malo

"NAPAD AJKULE U HURGADI SE DESIO BLIZU NAS, KUPALI SMO SE U BAZENU DO KRAJA LETOVANJA": Ovi SRBI su prošli PAKAO!

Napad ajkula u Egiptu uznemirio je ljude širom Srbije, ali i onih Srba koji su se zadesili u tom trenutku na obalama Crvenog mora

Objavljeno: 15:23h

Za Espreso svoju ispovest priča jedna porodica iz Beograda koja je otišla na letovanje, i koja već šestu godinu za redom odlazi u Hurgadu.

Podsetimo, pre samo dva dana dogodio se napad na dve žene koje su u poslepodnevnim satima bile u vodi. One su se kupale, u trenutku kada ih je morska neman ščepala. Nije im bilo spasa, a napad se dogodio u razmaku od samo nekoliko sati, a udaljenost je bila 600 metara.

Porodica koja je želela da ostane anonimna, ispičala je svoju priču i opisala kobni dan, kada su ajkule usmrtile dve žene.

Egipat
foto: Privatna arhiva

- Napad se desio blizu nas, blizu našeg rizorta, još uvek ne možemo da verujemo - rekla je majka, koja je sa sinom i mužem došla na odmor.

Nastavila je svoju ispovest za naš portal i istakla da su u jednom trenutku primetili da se nešto dešava.

- Ovih dana kupali smo se u moru, ali kada je stigla zabrana, morali smo da pređemo u bazene. U jednom trenutku smo primetili da se nešto dešava, a kada smo saznali i šta, nije nam bilo svejedno. Mnogo je naših turista ovde, mnogo je i dece, ljudi moraju da budu oprezni kada ulaze u vodu - istakla je ona.

Egipat
foto: Privatna arhiva

Kako je navela, uprkos što se radovala kupanju u moru, bila je osuđena da se brčka u bazenu, i to u atmosferi koja nije nimalo prijatna.

Još jednom da podsetimo, egipatske vlasti zatvorile su nekoliko plaža na obali Crvenog mora nakon što su ajkule napale i ubile dve turistkinje u istom danu.

Najpre je zabeležen napad ajkule na 68-godišnju Austrijanku dok se kupala nedaleko od obale u Hurgadi, a posle samo nekoliko sati pronađeno je telo 40-godišnje rumunske državljanke.

Takođe, pre samo par sati je snimljena i ajkula i u poznatom turskom letovalitu Marmarisu.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak ajkule koja pliva u plićaku. Takođe, vidi se kako je jedan od kupača udara nečim što liči na džoger.

Posle nekoliko udaraca, ajkula je otplivala dalje. Odlučila je da se povuče pred ovim hrabrim, ali i ludim ljudima. Da li su u pitanju Srbi, možemo samo da nagađamo, ali nas ne bi začudilo.

Inače, statistika kaže da je verovatnoća napada ajkule u svetskim okeanima jedan prema 300 miliona.

Tri vrste ajkula su odgovorne za većinu napada na ljude: velika bela, tigrasta i bikova ajkula. "Ajkula čekić" može da izbezumi, ali verovatno neće ugristi.

BONUS SNIMAK - napad na ženu u Hurgadi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.