PUTIN NA SASTANKU SA ŠOJGUOM: Čestitao ruskim vojnicima u Ukrajini, pa predložio nešto što će napraviti opštu FRKU!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

RUSKI LIDER

PUTIN NA SASTANKU SA ŠOJGUOM: Čestitao ruskim vojnicima u Ukrajini, pa predložio nešto što će napraviti opštu FRKU!

Ruski predsednik je dodao da vojnici koji su učestvovali u operacijama u LNR sada treba da se odmore, ali da ostale trupe treba da nastave borbu

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je danas na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom da "svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini" budu odlikovani.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Putin je čestitao ruskim trupama koje su, kako je rekao, "oslobodile" samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LNR), o čemu ga je Šojgu i lično obavestio na današnjem sastanku koji prenosi televizija.

Ruski predsednik je dodao da vojnici koji su učestvovali u operacijama u LNR sada treba da se odmore, ali da ostale trupe treba da nastave borbu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Šojgu je rekao Putinu da je "operacija oslobađanja LNR uspešno završena".

- U roku od dve nedelje opkoljene su i likvidirane grupe u Gorskom kotlu, u oblastima Lisičansk i Severodonjeck. Uspostavljena je kontrola nad 25 naselja, od kojih su najveća Severodonjeck, Zolote, Gorskoje i Volčejarovka - rekao je Šojgu, dodajući da je operacija završena juče za "oslobođenje" jednog od najvećih gradova LNR Lisičanska.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je Šojgu izvestio Putina da je LNR, kako je navedeno, "oslobođena", prenosi Tanjug.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.