PALA DVA KLJUČNA UKRAJINSKA GRADA: Rusi kreću u novi POHOD, ovo im je NOVA META?
Ilustracija, Foto: Profimedia, Google Earth

OFANZIVA

PALA DVA KLJUČNA UKRAJINSKA GRADA: Rusi kreću u novi POHOD, ovo im je NOVA META?

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je juče predsednika Rusije Vladimira Putina da je ruska vojska preuzela Lisičansk, grad koji se nalazi preko puta Severodonjecka i za koji su se prethodnih dana vodile najjače borbe

Objavljeno:

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da se ruske snage konsoliduju u Lisičansku i da pripremaju ofanzivu u pravcu Slavjanska.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Navedeno je da su ruske trupe u pravcu Kramatorska izvršile artiljerijsku pripremu i prešle reku Severski Donjec.

Ukrajinski Generalštab dodaje da na pravcu Slavjanska ruske snage pokušavaju da uspostave kontrolu nad naseljima Bogorodičnoje, Mazanovka i Dolina i da se borbe nastavljaju.

Pad Lisičanska i Severodonjecka

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je juče predsednika Rusije Vladimira Putina da je ruska vojska preuzela Lisičansk, grad koji se nalazi preko puta Severodonjecka i za koji su se prethodnih dana vodile najjače borbe.

1 / 11 Foto: Profimedia

Šojgu je naveo da su, "kao rezultat uspešnih vojnih operacija, Oružane snage Ruske Federacije, zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR, uspostavile punu kontrolu nad gradom Lisičanskom i nizom obližnjih naselja, od kojih su najveća Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora". Rusko ministarstvo je navelo da je ukupna površina teritorije nad kojom je od ukrajinskih snaga preuzeta kontrola u protekla 24 sata - 182 kvadratna kilometra.

Bonus video:

05:11

NOVA ŠOK SAZNANJA O NAPADU AJKULE! ŽRTVA NASTRADALA TIK DO OBALE: Ronilac otkrio da je plaža u Hurgadi ZATVORENA za kupanje

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.