PUTIN JE UPRAVO OTKRIO KOJI ĆE POTEZ RUSIJA POVUĆI U SLUČAJU DA NATO URADI 1 STVAR: Ovo su VEOMA OZBILJNE STVARI!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PUTIN JE UPRAVO OTKRIO KOJI ĆE POTEZ RUSIJA POVUĆI U SLUČAJU DA NATO URADI 1 STVAR: Ovo su VEOMA OZBILJNE STVARI!

Putin je rekao da neizbežno da će sada ti odnosi biti u znaku tenzija, a da je Rusija imala dosad dobre odnose sa Finskom i Švedskom

Objavljeno:

Rusija nije zabrinuta zbog mogućeg pridruživanja Finske i Švedske NATO-u, ali će odgovoriti istom merom u slučaju da alijansa rasporedi svoju vojnu infrastrukturu u ovim zemljama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora sa liderima Centralne Azije u Turkmenistanu."

Sa Švedskom i Finskom nemamo takve probleme kao sa Ukrajinom. Nemamo teritorijalne sporove. Ako žele da se pridruže NATO-u slobodni su da to urade.

Ali treba da shvate da ranije nije bilo pretnji i da ćemo sada morati da odgovorimo istom merom u slučaju rasporedjivanja vojske i da stvorimo iste pretnje za teritorije odakle nam pretnje dolaze", rekao je Putin, preneo je Tass.

Putin je rekao da neizbežno da će sada ti odnosi biti u znaku tenzija, a da je Rusija imala dosad dobre odnose sa Finskom i Švedskom. On je rekao i da nema osnova da se prave paralele izmedju pristupanja te dve države i članstva Ukrajine u NATO-u.

"Znam ovu tezu. To je pogrešna teza, koja nema veze sa stvarnim stanjem stvari. Naš stav je uvek bio i jeste da je NATO ostatak hladnog rata. On je potreban samo kao instrument SAD da kontrolišu svoje satelite. Ne postoji ništa drugo u vezi sa tim", rekao je ruski predsednik.

1 / 4 Foto: Profimedia

On je kazao da članstvo Finske i Švedske u NATO za nije isto što i članstvo Ukrajine, i da Alijansa "to dobro razume, ali jednostavno nameće ovu tezu javnom mnjenju" govoreći da Rusija nije htela ulazak Ukrajine u NATO, ali da je dovela do toga da to učine i ranije neutralne države.

"Oni žele da od Ukrajine naprave anti-Rusiju, uporište sa koga će pokušati da krenu na Rusiju. Počeli su da se bore protiv ruske kulture, ruskog jezika. Počeli su da progone ljude koji su se osećali delom ruskog sveta. Ništa slično ovome se ne dešava u Finskoj i Švedskoj", rekao je Putin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.