KINA DUBOKO ZABRINUTA: Diplomata pozvao NATO da "nauči svoje LEKCIJE", izneo i UZNEMIRUJUĆU ČINJENICU! (VIDEO)
Džang Đun, Foto: Printscreen/Youtube/@Chinamission2un

TENZIJE RASTU

KINA DUBOKO ZABRINUTA: Diplomata pozvao NATO da "nauči svoje LEKCIJE", izneo i UZNEMIRUJUĆU ČINJENICU! (VIDEO)

Kina posvećuje veliku pažnju strateškom prilagođavanju NATO-a i duboko je zabrinuta zbog političkih implikacija takozvanog strateškog koncepta

Objavljeno:

Kina je duboko zabrinut implikacijama novog strateškog koncepta NATO-a, poručio je stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim nacijama Džang Đun.

- Kina posvećuje veliku pažnju strateškom prilagođavanju NATO-a i duboko je zabrinuta zbog političkih implikacija takozvanog strateškog koncepta. Pojedini lideri NATO-a su u poslednje vreme prikazali druge zemlje kao pretnju. Ali činjenica je da je sam NATO napravio probleme u različitim delovima sveta - rekao je Džang u obraćanju Savetu bezbednosti UN u utorak.

On je pozvao NATO da "nauči svoje lekcije" i da "ne koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za podsticanje konfrontacije u celom svetu ili novog hladnog rata". Kineski diplomata je izjavio i da se kriza oko Ukrajine razvija na "dugotrajan i nepredvidiv način", ali da zvanični Peking smatra da "pregovori ostaju jedini način za njeno rešavanje".

On je rekao da Kina podržava direktne pregovore između Rusije i Ukrajine, a da pozdravlja i posredovanje Generalnog sekretara UN po pitanju izvoza žita, između ostalih napora koje ulažu UN za okončanje ovog sukoba, navodi TAS S.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.