PUTIN U RAT ŠALJE PRETEĆEG PENZIONISANOG GENERALA? Na dan POPIJE najmanje LITAR VOTKE, a evo gde se BORIO!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

RATNO STANJE

PUTIN U RAT ŠALJE PRETEĆEG PENZIONISANOG GENERALA? Na dan POPIJE najmanje LITAR VOTKE, a evo gde se BORIO!

Kako javljaju, reč je o generalu Pavelu (67) koji je u penziji, a sada je navodno na čelu ruskih specijalnih snaga koje deluju na istoku Ukrajine nakon što je bivši komandant teško ranjen

Objavljeno:

Britanski mediji pišu kako je na bojnom polju u istočnoj Ukrajini poslat preteći ruski general u penziji. Razlog tome je da Vladimiru Putinu ponestaje viših oficira za rat.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Kako javljaju, reč je o generalu Pavelu (67) koji je u penziji, a sada je navodno na čelu ruskih specijalnih snaga koje deluju na istoku Ukrajine nakon što je bivši komandant teško ranjen. Pavel je, navode, veteran ruskog rata u Avganistanu.

– Putin sada kopa s dna kace. Većina njegovih najboljih i okorelih u borbi viših komandanata ubijen je ili povređen u borbama u Ukrajini pa pribegava slanju drugorazrednih časnika na frontu koji tamo onda ne traju jako dugo – rekao je visoki obaveštajni izvor i dodao kako Putin izvlači generale iz penzije i šalje ih u rat.

Putin je poput šefa mafije kojem niko ne sme odbiti poslušnost. Ako penzionisani general dobije poruku od Putina da ga Majka Rusija treba na bojnom polju u Ukrajini, ne može puno učiniti – rekao je.

1 / 6 Foto: Profimedia

Britanski mediji navode da je Pavel bio vojnik više od 40 godina, a pre 25 godina je, kada je bio mlađi i u formi, postao komandant ruskih specijalnih snaga. Pretpostavlja se da je pre povlačenja iz aktivne službe pre pet godina služio u Siriji.

Donedavno je, navode, živeo u predgrađu Moskve, a tvrde i da je toliko pretio da mu se trebala izraditi posebna uniforma. Na dan jede pet obroka i popije najmanje litar votke.

(Espreso/Daily Star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.