PUTINOVA VOJSKA U PROBLEMU? Dolaze NOVA lica, odlaze stari GENERALI, 1 smenjen zbog ŠOK razloga?
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

vojska

PUTINOVA VOJSKA U PROBLEMU? Dolaze NOVA lica, odlaze stari GENERALI, 1 smenjen zbog ŠOK razloga?

Izveštaj Krista Grozeva, vodećeg ruskog novinara istraživačkog medija Bellingcat, tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin planirao da zameni Dvornikova

Objavljeno:

Kremlj je nedavno zamenio komandanta ruskih vazdušno-desantnih snaga i mogao bi biti u procesu velike promene svoje trenutne komandne strukture u Ukrajini, navodi se u novom izveštaju Instituta za proučavanje rata.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

U analizi se navodi da bi možda mnogi vrhovni zvaničnici mogli da budu okrivljeni za neuspeh u potpunom osvajanju Ukrajine, što je navelo Kremlj da zameni ove oficire novim licima.

Sadašnji načelnik štaba Centralnog vojnog okruga, general-pukovnik Mihail Teplinski zameniće trenutnog komandanta vazdušno-desantnih snaga Rusije, general-pukovnika Andreja Serdjukova, prema izveštaju Instituta.

Ukrajinski izvori su ranije preneli da je Serdjukov prethodno smenjen sa funkcije od strane Kremlja zbog "loše performanse" i "velike žrtve", navodi se u izveštaju ISV-a.

Rusija, Kremlj, Koronavirus, Korona-virus, Covid 19, Covid-19, Korona virus
foto: EPA/YURI KOCHETKOV

- Tako drastične rotacije unutar ruske vojske, ako su istinite, nisu akcije koje preduzimaju sile na ivici velikog uspeha i ukazuju na tekuću disfunkciju u vođenju rata od strane Kremlja - navodi se u izveštaju.

ISV takođe navodi druge glasile o smeni visokih ruskih vojnih lidera, uključujući komandanta ruske operacije u Ukrajini, generala Aleksandra Dvornikova, iako ovi navodi nisu mogli da budu potvrđeni nezavisno.

Izveštaj Krista Grozeva, vodećeg ruskog novinara istraživačkog medija Bellingcat, tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin planirao da zameni Dvornikova nakon što je čuo izveštaje o njegovom "prekomernom opijanju" i nedostatku poverenja u njega od strane ruskih snaga.

1 / 9 Foto: Profimedia

Ruska strana se još uvek nije oglašavala povodom ovih glasina.

Bonus video:

14:45

TRAGEDIJU SRPSKE MAJKE IZ SREBRENICE PREDSTAVLJALI KAO BOŠNJAČKU Bulatović: U Potočarima doneli odluku, SRBI MORA OVO DA ZNAJU

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.