RUSIJA ĆE BUDNO MOTRITI: Lavrov izneo UZNEMIRUJUĆE optužbe o Evropskoj uniji i NATO, spomenuo i HITLERA!
Sergej Lavrov, Foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

AU!

RUSIJA ĆE BUDNO MOTRITI: Lavrov izneo UZNEMIRUJUĆE optužbe o Evropskoj uniji i NATO, spomenuo i HITLERA!

On je dodao da Rusija ima malo iluzija da će se "sadašnji Rusofobični naboj Evropske unije nekako raspršiti ili promeniti u dogledno vreme", pa i dugoročno

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Evropska unija i NATO prave "koaliciju za borbu za rat sa Rusijom".

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Naravno, mi ćemo realno sagledati ponašanje Evropske unije i pratiti stvarne korake koje ona preduzima i kako se zemlje kandidati pridržavaju ovih uslova ili ipak pokušavaju da pokažu svoju nezavisnost - rekao je Lavrov.

On je dodao da Rusija ima malo iluzija da će se "sadašnji Rusofobični naboj Evropske unije nekako raspršiti ili promeniti u dogledno vreme", pa i dugoročno.

- Ali to je put koji su Evropljani izabrali - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

- Ovo je put koji, nažalost, podseća na ono kada je počeo Drugi svetski rat, jer je Hitler okupio značajan deo, ako ne i veliki deo evropskih zemalja pod svojim barjacima za rat protiv Sovjetskog Saveza. I sada, uključujući i Evropsku uniju, zajedno sa NATO-om, okuplja se već moderna koalicija za vođenje, u velikoj meri, rata sa Ruskom Federacijom. Mi ćemo to sve pažljivo sagledati - naglasio je ruski ministar.

Adolf Hitler
Adolf Hitlerfoto: Profimedia

On je naglasio da će Rusija budno pratiti i Ukrajinu i Moldaviju nakon odluke da se tim zemljama dodeli status kandidata.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.