NIKOM SE NEĆE DOPASTI OVO ŠTO IZLAZI IZ PUTINOVIH USTA: Nastaće OPŠTI HAOS, ruski lider ZAPRETIO!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

TENZIJE RASTU

NIKOM SE NEĆE DOPASTI OVO ŠTO IZLAZI IZ PUTINOVIH USTA: Nastaće OPŠTI HAOS, ruski lider ZAPRETIO!

Dodao je da će vlasti nastaviti da opremaju trupe novim sistemima naoružanja

Objavljeno: 14:33h

Rusija će nastaviti da razvija i jača svoje oružane snage zbog potencijalnih vojnih pretnji i rizika, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

„Nastavićemo da razvijamo i jačamo naše oružane snage, uzimajući u obzir potencijalne vojne pretnje i rizike, a na osnovu lekcija savremenih oružanih sukoba, i unapredićemo njihovu borbenu snagu“, rekao je Putin obraćajući se diplomcima vojnih fakulteta.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je najavio da će nove ruske interkontinentalne balističke rakete "sarmat", koje mogu da nose 10 ili više nuklearnih bojevih glava i mamaca, biti raspoređene do kraja godine.

Dodao je da će vlasti nastaviti da opremaju trupe novim sistemima naoružanja, prenosi RIA Novosti.

- Među prioritetnim oblastima je opremanje trupa novim sistemima naoružanja koji će odrediti borbenu efikasnost vojske i mornarice u narednim godinama i decenijama - istakao je Putin.

“Sarmat”, raketa dugog dometa je u razvoju od 2000-tih i smatra se velikim izazovom za zemaljske i satelitske radarske sisteme i sisteme za praćenje.

Projektil težak 208 tona, sposoban je da pogodi mete brzinom od preko 25.000 kilometara na sat.

1 / 5 Foto: Profimedia

Raketa takođe može da ponese 15 bojevih glava i ima potencijal da uništi područje veličine Velike Britanije u samo jednoj eksploziji, navodi "San".

Nedavno se generalni direktor “Roskosmosa” Dmitrij Rogozin pohvalio kako je Rusija spremna da rasporedi skoro 50 svojih “nezaustavljivih” nuklearnih projektila “sarmat”, u zapadnom delu sveta poznatijih kao “satana”.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.