BAJDEN VIDI RAZLOG ZA OPTIMIZAM: "Recesija u toj državi NIJE neizbežna"
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

recesija

BAJDEN VIDI RAZLOG ZA OPTIMIZAM: "Recesija u toj državi NIJE neizbežna"

Američki lider je istakao potrebu da se SAD suprotstave ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u vezi invazije na Ukrajinu u februaru

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden reagovao je na upozorenja ekonomista da Sjedinjene Američke Države možda idu ka recesiji.

Kako je istakao predsednik SAD, "recesija u toj državi nije neizbežna i ima razloga za optimizam".

"Kao prvo, recesija nije neizbežna, a kao drugo mi smo u jačoj poziciji nego bilo koja nacija na svetu da prevladamo ovu inflaciju", rekao je Bajden u intervjuu za AP.

On je dodao da vidi razloge za optimizam u relativnoj snazi Amerike u svetu.

Bajden je kazao da je američki narod "veoma, veoma utučen" nakon dve burne godine pandemije korona virusa, ekonomske nestabilnosti i naposletku rastućih cena goriva koje pogađaju porodične budžete.

Potreba za mentalnim zdravljem u Americi je ogromna, jer sve na šta su ljudi računali se poremetilo i srušilo, ali većinom je to posledica krize sa kovidom, naveo je Bajden.

On je, ipak, ocenio da ima razloga za optimizam i da je uveren da su SAD bolje pozicionirane od bilo koje zemlje na svetu.

1 / 10 Foto: Profimedia

Bajden je govorio i o teškim izborima sa kojima je bio suočen. Američki lider je istakao potrebu da se SAD suprotstave ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u vezi invazije na Ukrajinu u februaru, iako su oštre sankcije uvedene nakon toga izazvale rast cena gasa i stvorile politički rizik po njega u izbornoj godini u SAD.

Bajden je takođe pozvao naftne kompanije da razmotre kratkoročne svetske potrebe i povećaju proizvodnju.

Bonus video:

13:38

OVAKO VAM DECA ŠALJU SIGNAL DA IM TREBA POMOĆ Posebnim ponašanjem tinejdžeri skreću pažnju na sebe SPREČITE NAJGORI SCENARIO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.