PUTIN NAPRAVIO KARDINALNU GREŠKU? Ovo je MOŽDA kraj INVAZIJE, šef oružanih SNAGA objasnio ZAŠTO!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

rat u ukrajini

PUTIN NAPRAVIO KARDINALNU GREŠKU? Ovo je MOŽDA kraj INVAZIJE, šef oružanih SNAGA objasnio ZAŠTO!

Iako Rusija beleži napredak u regionu Donbasa, ovaj uspeh je došao uz značajne troškove u vidu resursa i koncentrisanjem moći i oružja na jednom prostoru

Objavljeno:

Prvi čovek britanskih oružanih snaga smatra da je Rusija već "strateški izgubila rat u Ukrajini" i da je njena moć sada oslabljena.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Admiral Toni Radakin kaže da Rusija trpi velike gubitke, da joj ponestaje trupa i raketa, i da nikad neće biti u mogućnosti da preuzme celu Ukrajinu.

- To je stravična greška Rusije. Nikad neće preuzeti kontrolu nad Ukrajinom - rekao je Radakin za PA Media, prenosi Guardian.

Amdiral smatra da je predsednik Rusije Vladimir Putin izgubio 25 odsto ruske kopnene moći samo zbog "sićušnih dobitaka" i da mu moć slabi dok NATO jača.

- Strateški, Rusija je već izgubila. NATO je jači, Finska i Švedska žele da se pridruže alijansi - kaže on.

Radakin kaže da, dok će Putin možda da postigne "taktičke uspehe" narednih nedelja, da će to biti po cenu četvrtine vojne moći Rusije, a sve zarad malih dobitaka. On ističe da Rusija ostaje bez trupa i preciznih raketa.

- Ruska mašina brusi i svaki dan dobija tek nekoliko – dva, tri, pet kilometara. A Rusija ima slabe tačke jer joj ponestaje ljudi, ponestaje joj raketa. Putin je iskoristio oko 25 odsto vojne sile da bi osvojio mali deo teritorije, a 50.000 ljudi je ili mrtvo ili ranjeno. Rusija pada - rekao je admiral.

Radakinove tvrdnje odražavaju izveštaje britanske obaveštajne službe, a u poslednjem izveštaju se navodi da su neke ruske bataljonske taktičke grupe, koje su obično formirane od oko 600 do 800 pripadnika, mogle da prikupe samo 30 vojnika.

1 / 7 Foto: Profimedia

Iako Rusija beleži napredak u regionu Donbasa, ovaj uspeh je došao uz značajne troškove u vidu resursa i koncentrisanjem moći i oružja na jednom prostoru.

- U odnosu na prvobitni plan Rusije, nijedan od strateških ciljeva nije postignut. Da bi Rusija postigla bilo koji oblik uspeha biće potrebno kontinuirano ogromno ulaganje ljudstva i opreme, a verovatno će biti potrebno još mnogo vremena - navodi se u izveštaju.

Bonus video:

13:38

OVAKO VAM DECA ŠALJU SIGNAL DA IM TREBA POMOĆ Posebnim ponašanjem tinejdžeri skreću pažnju na sebe SPREČITE NAJGORI SCENARIO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.