TOTALNA INVAZIJA NA UKRAJINU, NAPADI SE VRŠE IZ VIŠE PRAVACA: Tenkovi stižu iz Belorusije, SVETOM VLADA STAH! VIDEO
Tenkovi, Foto: Printscreen/Twitter/@tweet4anna

POČELO JE

TOTALNA INVAZIJA NA UKRAJINU, NAPADI SE VRŠE IZ VIŠE PRAVACA: Tenkovi stižu iz Belorusije, SVETOM VLADA STAH! VIDEO

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je jutros stanovništvo da ne paniče pred pokrenutom ruskom ofanzivom i obećao pobedu.

Objavljeno:

Ruska vojska rano jutros krenula je u akciju i napala Ukrajinu. Za sada glavni udar kako javljaju svetski mediji ide iz pravca Donbasa i Luganska. Akcija je počela rano jutros u 3:50 po srednje evropskomvremenu, kada je ruski predsednik objavio napad na Ukrajinu!!!

Bajden: Neopravdani napad

Predsednik SAD Džo Bajden nazvao je invaziju Vladimira Putina na Ukrajinu ''neisprovociranim i neopravdanim napadom“ i obećavao je da će ''svet Rusiju smatrati odgovornom''.

Oglasio se Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je jutros stanovništvo da ne paniče pred pokrenutom ruskom ofanzivom i obećao pobedu.

-Ne paničite, spremni smo na sve, pobedićemo, rekao je Zelenski u video poruci na Fejsbuku i dodao da je Rusija izvršila napade na vojnu infrastrukturu i graničare.

Cilj "specijalne vojne operacije" je "demilitarizacija i denacifikacija" države...

Istog trenutka napad je počeo Iz više pravaca. Gađana su skladišta,vojni aerodromi,centri veze i komndana mesta.

Krstareće rakete napale bazu Ivano-Frankivsk na jugozapadu #Ukrajine

Krstareće rakete koje su lansirali brodovi Ruske mornarice iz Crnog Mora pogodili su vazdušnu bazu Ivano-Frankivsk na jugozapadu Ukrajine. Tu je barzirana 114. BrTA (brigade taktičke avijacije) ukrajinskog vazduhoplovstva koja ima 20 borbenih aviona MiG-29.

Istočnoevropske članice NATO pozvale se na član 4

Istočnoevropske članice NATO-a pozivaju se na član 4, što znači hitne konsultacije o vojnim planovima za alijansu.

Ukrajinska vojska: oborili smo 5 vojnih aviona i jedan helikopter na istoku zemlje

Mariupolj nije pao

Iz Mariupolja se pojavio snimak na kome se vide ukrajinska oklopna vozila kako jure prema položajima prema DNR, što dokazuje da ga ruske trupe iako je bilo najavljivano još nisu zauzele.

Ruski krstareći projektil KH-31 pao na Kijev

CNN: Beloruske trupe zajedno sa ruskim napale Ukrajinu

Sirene za vazdušnu opasnost i u Lvovu

Oborena dva ruska vojna aviona?!

Ukrajinska granična služba: Napad krenuo i sa Kirima

Ukrajinski zvaničnici: Odesa nije pala

Upad i iz Belorusije

Ukrajinski vojni analitičar Ilja Pomarenko saopštio je da su beloruske trupe napale ukrajinske graničare.

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom u četvrtak, javila je beloruska državna novinska agencija Belta.

„Danas oko 5.00 časova održan je telefonski razgovor između predsednika Belorusije i Rusije, tokom kojeg je Vladimir Putin obavestio beloruskog kolegu o situaciji na granici sa Ukrajinom i u Donbasu“

Trupe ulaze u Ukrajinu preko Belorusije: CNN je, putem video snimka uživo prikazao kako vojna kolona tenkova ulazi u Ukrajinu. Pretpostavlja se da su u pitanju ruski.

Gađan aerodrom Čugujev

Vojni aerodorm Čugujev na kome se nalaze borbeni dronovi TB-2 je napadnut rano jutors

Kombinovani napad na Odesu

Na lučki grad odesu kako javljaju strani mediji izvršen je kombinovani napad s mora i iz vazduha koji su izveli padobransci i morska pešadija koja se iskrcala blizu grada

Mariupolj je pao

Na društveni mrežama pojavila se informacija da su vojske Rusije i DNR zauzele Mariupolj

Oglasile se sirene u Kijevu

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u kijevu pošto su se navodno čule detonacije u gradu. Dopsinik CNN govori da se napad avijacijom može očekivati svakog trenutka

SAD i saveznici će uvesti "punu skalu" sankcija Rusiji,

Sjedinjene Države i njihovi saveznici planiraju u četvrtak da pokrenu "punu skalu" sankcija Rusiji o kojima se razgovaralo proteklih nekoliko nedelja, rekao je visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

Iako je zvaničnik odbio da iznese detalje, SAD su planirale da ciljaju na dve najveće ruske banke, kao i na druge finansijske kompanije, i spremne su da uvedu kontrolu izvoza kako bi prekinule pristup Rusiji kritičnoj zapadnoj tehnologiji za čitave ruske ekonomske sektore.

Na meti će biti i dodatni članovi užeg kruga ruskog predsednika Vladimira Putina i njihove porodice.

Kasno večeras u toku su razgovori između američkih i evropskih zvaničnika o konačnom obliku paketa, rekao je zvaničnik. To će takođe biti tema razgovora na virtuelnom sastanku G7 koji je zakazan za četvrtak ujutru, rekao je zvaničnik.

Američki zvaničnici takođe ostaju u stanju pripravnosti za bilo kakvu sajber aktivnost koja cilja ključne domaće mete, uključujući banke i kritičnu infrastrukturu, rekao je zvaničnik.

Pao i Harkov?!

Nepotvrđene informacije govore da je pao i Harkov i da ruska vojska ulazi u grad, ali za sad nema takve potvrde

Krstareće raketekalibar lete preko Ukrajine

Berza u Moksvi suspendovala svu trgovinu

Prema prvim informacijama ruska berza suspendovala je trgovinu i zatvorena ja

Rusi zauzeli lučke gradove Odesa i Marioupolj

Informacije koje je saopštio Rojters navode da su Rusi već u Odesi i Marioupolju. Rano jutros kako javlja CNN u 5 sati ujutro po loklnom vremenu čuli su raketni baraž.

NATO osudio invaziju

Šef NATO-a osuđuje "nepromišljeni napad" Rusije na Ukrajinu

U tvitu u četvrtak rano ujutru, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je „nepromišljeni napad Rusije na Ukrajinu, koji dovodi u opasnost nebrojene živote civila“.

„Ovo je teško kršenje međunarodnog prava i ozbiljna pretnja evroatlantskoj bezbednosti. NATO saveznici će se sastati da se pozabave obnovljenom agresijom Rusije“, dodao je Stoltenberg.

Munjeviti napad

Vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija ukrajinske vojske onesposobljeni su visokopreciznim oružjem.

Pravci napada

Ukrajinski miniatar unutrasnjih poslova je priznao da su se Rusi iskrcali i da napd ide sa Krima Glavni pravci napada su iz Donbasa,Krima i iz Belgorodake oblasti. A nepotvrđeno je da je napad krenuo i iz Prideneatrovlja

Napad na Harkov i dalje traje

Iz samog Harkova moguće je videti borbeno delovanje ruskih višecevnih bacača raketa tipa Smerč

Ukrajinski zvaničnik

Ruske trupe su se iskrcale u Odesi i prelaze granicu sa Harkovom - ukrajinski zvaničnik citira NBC Nevs

Kuleba_ Počela je invazija na Ukrajinu

Ukrajinski ministar spoljnih poslova tvitovao da je Putin pokrenuo „punu invaziju na Ukrajinu“

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba tvitovao je rano u četvrtak da je ruski predsednik Vladimir Putin „upravo započeo invaziju na Ukrajinu u punom obimu“.

„Mirni ukrajinski gradovi su pod udarima. Ovo je rat agresije. Ukrajina će se braniti i pobediće. Svet može i mora da zaustavi Putina. Vreme je da se deluje sada“, napisao je on na Tviteru.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.