"PONOVO SU CENE SKOČILE U NEBESA": Oglasio se Putin - na Zapadu INFLACIJU već zovu mojim IMENOM!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

RUSKI LIDER

"PONOVO SU CENE SKOČILE U NEBESA": Oglasio se Putin - na Zapadu INFLACIJU već zovu mojim IMENOM!

Dodao je da je rast cena na Zapadu rezultat njihovih grešaka

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da na Zapadu inflaciju već zovu njegovim imenom i dodao da je rast cena na Zapadu rezultat „njihovih grešaka i to dugotrajnih.“

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

„Ako neko pokušava da nas na neki način ograniči – ograničava sam sebe. Pokušavaju, uslovno, da ograniče izvoz našeg đubriva, a cene su kod njih više skočile nego kod nas. Pokušavaju da ograniče naše energente – ponovo su cene skočile u nebesa. Tamo već zovu inflaciju mojim imenom, a mi s tim apsolutno nemamo nikakve veze“, poručio je ruski predsednik, preneo je Sputnjik.

Dodao je da je rast cena na Zapadu rezultat njihovih grešaka.

„Oni su sami napravili te greške. Pokušavajući sada da sakriju ono mesto, sve prebacuju na Rusiju, da je Rusija kriva za sve. Mi s tim nemamo nikakve veze. Oni su uveli ograničenja i vodili politiku u oblasti ograničenja iz godine u godinu, decenijama, i doveli su do sadašnje situacije. Onda su još prešli na sankcije i pogoršali situaciju“, ukazao je Putin.

1 / 5 Foto: Profimedia

Poručio je i da Rusija neće imati „zatvorenu privredu“.

„Naša ekonomija će biti otvorena. Nemoguće je ograditi zemlju kao što je Rusija. A mi sami ne planiramo da podižemo takvu ogradu“, precizirao je Putin.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.