PUTIN VREĐAO LAVROVA? Nazivao ga POGRDNIM imenima za vreme video-konferencije
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

KONFERENCIJA

PUTIN VREĐAO LAVROVA? Nazivao ga POGRDNIM imenima za vreme video-konferencije

Iako se često govori o lošem odnosu Putina i njegovih najbližih saradnika, oni to negiraju

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je tokom jedne video-konferencije vređao ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, nazivajući ga pogrdnim imenima, piše u objavi jedne Telegram grupe "General SRV" koju navodno vodi insajder iz Kremlja.

Insajder dalje navodi da je Putin tokom sastanka sa Lavrovim razmenjivao stavove o odnosima sa Kinom. Putin je navodno bio frustriran jer je "Kina odbila da Rusiji pruži materijalnu i finansijsku pomoć u trenutku kada se zemlja suočava sa velikim pritiskom zbog zapadnih sankcija".

U toku razgovora Putin je, kako se navodi, rekao nekoliko "pogrdnih reči o kineskom predsedniku Si Đinpingu", a zatim se osvrnuo i na Lavrova, kog navodno krivi za neuspeh u pregovorima sa Kinom.

Putin, je zatim, prekinuo izlaganje Lavrova koji je pokušao da se odbrani, nazivajući ga "ser**om i pe***om".

Insajder iz Kremlja navodi da "ruski predsednik često vređa svoje funkcionere, ali da se ti razgovori uglavnom kriju od javnosti".

Podsetimo, ovo nije prvi put da se govori o lošem odnosu Putina i Lavrova.

Sergej Lavrov je nedavno u komentaru, koji je izazvao brojne reakcije, pokušao da opravda to što Rusija prikazuje Ukrajince kao naciste, iako je predsednik Vladimir Zelenski Jevrejin.

- I Adolf Hitler, nacistički lider je imao jevrejske krvi - govorio je nedavno Lavrov.

1 / 4 Foto: Profimedia

Predsednik Rusije se kasnije izvinio zbog ove njegove izjave, a mnogi mediji su to protumačili kao "zabijanje noža u leđa Lavrovu".

Iako se često govori o lošem odnosu Putina i njegovih najbližih saradnika, oni to negiraju i nastavljaju da neometano obavljaju svoj posao.

Zvanični Kremlj se nije oglasio povodom ovih tvrdnji.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.