SVI PRIČAJU DA SE RAK DOBIJA OD SOLARIJUMA, ALI OVOJ DEVOJCI SE DESILO NEŠTO DRUGO: Stravično je!
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo!

SVI PRIČAJU DA SE RAK DOBIJA OD SOLARIJUMA, ALI OVOJ DEVOJCI SE DESILO NEŠTO DRUGO: Stravično je!

Ona kaže da se njen život sada drastično promenio, a operacija zamene prirodnog sočiva veštačkim bila je uspešna

Objavljeno:

Čerli Vilson (40) iz Eseksa bila je prestrašena kada joj je očni lekar nakon pregleda u aprilu rekao da je njen "zamagljeni vid" posledica izrastka sličnom katarakti na desnom oku, zbog kojeg bi ostala delimično slepa da nije tretiran na vreme.

Ona je ranije ovog meseca operisana, a do problema sa očima je došlo usled dugotrajne izloženosti UV zračenju, iako je išla samo dvaput nedeljno na po 15 minuta u solarijum.

Čeril sada deli svoju priču jer želi da upozori sve koji eventualno koriste solarijume da se pridržavaju bezbednosnih mera.

"Volela bih da sam ranije znala za opasnosti sunčanja u solarijumu bez zaštitnih naočara. Ne želim da bilo ko prođe kroz ovo što se meni desilo. Užasava me izlazak iz kuće i postajem anksiozna kada pomislim da treba da izađem na sunce", kaže ona.

Ona kaže da se njen život sada drastično promenio, a operacija zamene prirodnog sočiva veštačkim bila je uspešna.

"Da nisam otišla na operaciju, izgubila bih vid u potpunosti na tom oku za samo nekoliko nedelja, jer sam već mogla da vidim samo siluete. Hvala bogu da sam otišla kod očnog lekara", kaže Čeril.

Ona je inače redovno išla u solarijum, još od rane mladosti, ali je od marta ove godine počela da ide dvaput nedeljno, kako bi imala savršen ten pred leto. Prve probleme sa vidom je primetila u martu,nakon što je shvatila da otežano vozi noću,. Međutim nije mogla ni da pretpostavi da je to zbog solarijuma.

1 / 5 Foto: profimedia

Najpre je mislila da je to od nadograđenih trepavica koje je imala, a zamagljen vide se javljao povremeno. Ipak, njeno stanje je počelo da se pogoršava, pa je preko dana jedva mogla da pročita nešto jer su slova bivala sve zamagljenija, na kraju je otišla kod lekara. Tada je utvrđeno da su oba oka drastično oštećena UV zracima i odmah joj je zakazana operacija.

Stručnjaci upozoravaju da, uprkos tome što mnogi misle da je dovoljno da prosto žmure dok su u solarijumu – nije tako. UV zraci prodiru i kroz kožu kapaka, tako da ako već idete u solarijum, što nikako nije preporučljivo, pa je neophodno bar da nosite naočare koje su specijalno dizajnirane za boravak u solaijumu.

Bonus video:

02:44

SRBIJA U ZONI NAJJAČEG UV ZRAČENJA! Ako se preterano izložite suncu DOLAZI DO OPASNIH PROMENA NA KOŽI: Evo šta kaže stručnjak

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.