EVO ŠTA JE SADA ILON MASK DONIRAO UKRAJINI: Nesvakidašnje!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

ODLUČENO

EVO ŠTA JE SADA ILON MASK DONIRAO UKRAJINI: Nesvakidašnje!

Fedorov je rekao da solarne stanice Tesla obezbedjuju rezervnu energiju kada nema struje, ali nije precizirao broj doniranih ploča.

Objavljeno:

Američki milijarder i vlasnik Tesle Ilon Mask donirao je solarne panele Ukrajini, saopštio je danas ministar digitalne transformacije Ukrajine Mihail Fedorov.

"Nedavno nam je Ilon Mask predao solarne stanice koje obezbeđuju rad kritičnih infrastrukturnih objekata u Kijevskoj oblasti", napisao je Fedorov na svom Telegram kanalu.

Fedorov je rekao da solarne stanice Tesla obezbeđuju rezervnu energiju kada nema struje, ali nije precizirao broj doniranih ploča.

Fotografija priložena uz poruku na telegram kanalu prikazuje solarne panele postavljene u selu Borodjanka u Kijevskoj oblasti.

1 / 6 Foto: Profimedia

Mask je 27. februara objavio da je Ukrajini otvorio pristup svom Starlink globalnom satelitskom komunikacijskom sistemu. U martu su američki mediji izvestili da ukrajinska vojska koristi satelitsku konstelaciju Starlink za napade na ruske trupe u odsustvu alternativnih kanala komunikacije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.