ŠOK TVRDNJA ZELENSKOG ŠIRI SE SVETOM: Da li je moguće da je ovo rekao?
Zelenski, Foto: Printscreen Tviter

ŠTA JE OVO?!

ŠOK TVRDNJA ZELENSKOG ŠIRI SE SVETOM: Da li je moguće da je ovo rekao?

Svrha ove kriminalne politike nije samo krađa ljudi, već i naterati one koji su deportovani da zaborave na Ukrajinu i da se ne mogu vratiti

Objavljeno: 09:57h

Ukrajinski predsednik Volodmir Zelenski tvrdi da je 200.000 dece prisilno odvedeno u Rusiju. Dodao je da je do sada u ratu ubijeno 243 dece, 446 je ranjeno, a 139 se vodi kao nestalo.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Svrha ove kriminalne politike nije samo krađa ljudi, već i naterati one koji su deportovani da zaborave na Ukrajinu i da se ne mogu vratiti. Ukrajina se ne može osvojiti, naš se narod neće predati i naša deca neće postati vlasništvo okupatora - poručio je.

Posetimo, sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog nije isključen, ali on treba da bude pripremljen i finalizovan dokumentom na kome je rad zaustavljen, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naš stav i stav predsednika Rusije o sastanku sa Zelenskim je dobro poznat. Niko apriori ne isključuje takav sastanak, nikada ga nije isključio, ali se on mora pripremiti, i to ima smisla za Putina - poručio je novinarima Peskov odgovarajući na pitanje o mogućnosti sastanka dvojice lidera, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodao je da je rad na mirovnom dokumentu sa Ukrajinom odavno zaustavljen i poručio da ljudi u ukrajinskim regionima Hersona, Zaporožja i Donbasa moraju sami da odlučuju o svojoj budućnosti pri čemu Kremlj ne sumnja da će doneti najbolju odluku.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.