NAJBOGATIJI UKRAJINAC PLANIRA DA TUŽI RUSIJU: Kaže da je izgubio 20 MILIJARDI dolara zbog njihovog napada na OVO!
Rinat Ahmetov, Foto: Profimedia

NAMERAČIO SE

NAJBOGATIJI UKRAJINAC PLANIRA DA TUŽI RUSIJU: Kaže da je izgubio 20 MILIJARDI dolara zbog njihovog napada na OVO!

Rinat Ahmetov je vlasnik čeličane Azovstal, koja je pretrpela veliku štetu usled ruskog bombardovanja i granatiranja, nakon što je ova zgrada postala poslednje uporište ukrajinske odbrane u južnom lučkom gradu

Objavljeno: 13:18h

Najbogatiji Ukrajinac rekao je da planira da tuži Rusiju zbog, kako je rekao, gubitka između 17 i 20 milijardi dolara, izazvanog bombardovanjem čeličane koju poseduje u uništenom gradu Mariupolju.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Rinat Ahmetov je vlasnik čeličane Azovstal, koja je pretrpela veliku štetu usled ruskog bombardovanja i granatiranja, nakon što je ova zgrada postala poslednje uporište ukrajinske odbrane u južnom lučkom gradu.

"The Illich Steel and Iron Works", koja je u vlasništvu ukrajinskog milijardera, takođe je teško oštećena tokom ruskog granatiranja Mariupolja.

- Mi ćemo definitivno tužiti Rusiju i zahtevaćemo prikladnu kompenzaciju za sve gubitke i izgubljene poslove - rekao je Rinat Ahmetov, koji poseduje najveću ukrajinsku čeličanu Metinvest, za medij mrpl.city.

1 / 4 Foto: Profimedia

Na pitanje koliko novca je Metinvest izgubio zbog štete nanete Azovstalu i Iliču, Ahmetov je rekao da cifra ide do 20 milijardi dolara.

- Cena zamene usled ruske agresije je od 17 do 20 milijardi dolara. Konačan iznos biće utvrđen u tužbi protiv Rusije - rekao je on.

Milijarder Ahmetov je već video kako se njegovo poslovno carstvo srušilo tokom osam godina borbi na istoku Ukrajine nakon što su proruski separatisti preuzeli delove teritorije.

Od početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini, Metinvest je objavio da ne može da isporuči svoje ugovore o snabdevanju, prenosi Reuters.

Dok njegova finansijska i industrijska grupa SCM servisira svoje obaveze, njegov privatni proizvođač električne energije DTEK je restrukturirao svoj portfelj duga, rekao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ahmetov je istakao da se nalazi u Ukrajini od početka ruske operacije.

- Verujemo u našu zemlju i verujemo u pobedu - poručio je on.

Ahmetov je inače i vlasnik i predsednik FK Šahtjor Donjeck.

Procenjuje se da njegova neto vrednost sada iznosi 6,93 milijardi dolara, prema Bloombergu. Njegovo bogatstvo je palo za 40 posto ove godine usred krize u Ukrajini.

Rusija je prošlog petka rekla da sada ima potpunu kontrolu nad Mariupoljom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.