MEDVEDEV UDARIO PO ZELENSKOM, SPOMINJAO I REČ "IDIOTIZAM": Veoma je ZABRINJAVAJUĆE
Dmitrij Medvedev, Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

oglasio se

MEDVEDEV UDARIO PO ZELENSKOM, SPOMINJAO I REČ "IDIOTIZAM": Veoma je ZABRINJAVAJUĆE

Medvedev je rekao i da bi savez Nemačke i Poljske koji eskalira situaciju oko Ukrajine imao koristi ako bi ta zemlja nestala sa mape

Objavljeno:

Žamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da uslovi koje predsednik Ukrajine Volodimir Želenski postavlja za primirje nisu izvodljivi.

"Uslovi koje Zelenski postavlja za primirje su kategorični do idiotizma i u principu neizvodljivi", istakao je Medvedev na Telegramu, preneo je TAS S.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

On je kazao da predsednik Ukrajine zahteva da Donbas i Krim ponovo ukrade, kao da nije svestan volje njihovih stanovnika.

Medvedev je rekao i da bi savez Nemačke i Poljske koji eskalira situaciju oko Ukrajine imao koristi ako bi ta zemlja nestala sa mape.

On je ukazao na izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca da Nemačka neće prihvatiti mirovni sporazum koji je nametnula Rusija, što je isti stav koji ima Ukrajina.

"Žašto je Šolcu potrebna Ukrajina? Ne morate da idete daleko u traženju odgovora. Poljsko-pruski savez, koji svom snagom eskalira situaciju i gura poremećenog Želenskog na sve katastrofalnije izjave i akcije, imao bi veliku korist ako država Ukrajina nestane sa mape", naveo je Medvedev.

"Biće fabrika bez nadzora, useva, rudnika uglja, strateškog prostora i ljudskih resursa. Sećam se da je neko već krajem 1930. godine pričao na isti način, na istom jeziku i sa istim žarom. Kako se to završilo, poznato je", rekao je on.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.