MISTERIJE NESTANKA OVE DECE I DALJE LEDE KRV U ŽILAMA: Njihovi slučajevi su JEZIVI, a nikada nisu PRONAĐENI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter, EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA, NSW Police, Western Australia Police

TRAGEDIJA BEZ KRAJA

MISTERIJE NESTANKA OVE DECE I DALJE LEDE KRV U ŽILAMA: Njihovi slučajevi su JEZIVI, a nikada nisu PRONAĐENI!

Početkom marta se navršilo 15. godina od nestanka malene Medlin Meken, što je ujedno jedan od najpoznatijih i najmisterioznijih slučajeva nestanka dece u 21. veku

Objavljeno:

Svake godine širom sveta nestane stotine hiljada dece, a nažalost mnoga od njih se nikada ne vrate kući. Za neke nesrećne roditelje potraga je beskrajna, a tuga prevelika dok lebde u poražavajućem limbu, sumnjajući da su njihovi najmiliji mrtvi, ali ne mogu da žale u nedostatku dokaza i mučeni mogućnošću čuda da ipak budu pronađeni. Mnogi provode godine i daju svoju životnu ušteđevinu na ono što na kraju bude besplodna potraga.

Velika je tragedija kada bilo ko nestane i kada od njega nema ni traga ni glasa, a nekako je još veća kada su najmlađi u pitanju. Ovo je 5 misterioznih slučajeva nestale dece koji nisu rešeni godina, ili čak decenijama, nakon njihovog nestanka.

Medlin Meken

Početkom marta se navršilo 15. godina od nestanka malene Medlin Meken, što je ujedno jedan od najpoznatijih i najmisterioznijih slučajeva nestanka dece u 21. veku.

Devojčica je nestala kobnog 3. maja 2007. godine kada je sa roditeljima boravila u portugalskom letovalištu Praja de Luz, dok su oni večerali sa prijateljima u obližnjem baru. Njena majka Kejt je otkrila da devojčice nema kada je otišla da proveri decu oko 10 sati uveče.

Ostaje nepoznato gde se malena Medi nalazi, iako nemački tužioci veruju da je mrtva.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kristijan Brukner, nemački državljanin, je imenovan kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Medlin od strane nemačke policije u junu 2020. godine, ali od tada nije podignuta nijedna optužnica.

Kristijan Brukner
Kristijan Bruknerfoto: Profimedia

Brukner je osuđivani pedofil, serijski silovatelj, a možda i ubica dece. Polako se odmotava klupko mogućih zločina sa kojima je povezan nakon što je doveden u vezu sa četiri slučaja nestanka deteta.

Inga Gerhrike

Petogodišnja Inga je poznata kao "Nemačka Medlin" od trenutka kada je iznenada nestala bez traga pre pet godina. Devojčici se svaki trag gubi od 2. maja 2015. godine, kada je nestala iz šume u Šenebeku, gde je bila na roštiljanju. Otišla je da sakupi drva za vatru sa drugom decom, ali se nikada nije vratila.

Potraga sa psima tragačima i helikopterima se pokazala neuspešnom. A na veliku nesreću, ni policajci nisu imali više sreće u pronalasku malene Inge, uprkos činjenici da je više od 1.000 pomagača, uključujući i vatrogasce tragalo za njom.

Policija je saopštila da sumnja da je devojčica kidnapovana, a šef istrage je novinarima u Nemačkoj rekao da je nestanak petogodišnje devojčice "neobjašnjiv i neverovatan".

1 / 4 Foto: Printscreen/Twitter

Kao i u Medlinom slučaju, od trenutka kada je nestala od Inge nije bilo traga. Još jedna stvar koja povezuje slučajeve ove dve devojčice jeste osoba koja se dovodi u vezu sa nestankom, a to je Brukner.

Iako je doveden u vezu sa nestankom devojčice, skoro osam godina nakon što je nestala i Medi, nemački tužioci su rekli da Brukner ipak nema nikakve veze sa slučajem malene Inge.

Vilijam Tajrel

Ovaj nesrećni mališan je imao samo tri godine kada je nestao iz bašte roditelja svojih hranitelja u Novom Južnom Velsu 2014. godine. Slika preslatkog dečaka u Supermen odelu je obišla čitav svet, ali on više nikada nije viđen.

Mališan je bio sa hraniteljima u poseti primorskom gradu Kendal na dan kada je nestao. Oni su ušli u kuću da skuvaju čaj, dok su se Vilijam i njegova sestra igrali napolju. Kada su se vratili, pet minuta kasnije, od dečaka nije bilo traga.

U septembru 2016. godine ponuđena je nagrada za povratak nestalog dečaka od milion australijskih dolara koja nije zahtevala hapšenje, podizanje optužnice ili osudu bilo koje osobe, ali nažalost ni to nije urodilo plodom.

Vilijam Tajrel
foto: NSW Police

Stotine policajaca, pripadnika Državne službe za vanredne situacije, ruralne vatrogasne službe i članova zajednice su neprekidno tragali za Vilijamom. Dvesta dobrovoljaca je pretraživalo teren, dok su policijski ronioci pretraživali vodene tokove i brane. Dovedeni su i policijski psi koji su uspeli da otkriju miris dečaka, ali samo u okviru dvorišta kuće.

U novembru 2021. godine policija Novog Južnog Velsa je saopštila da je dobila nove dokaze i da obnavlja potragu sa Vilijamom u tri regiona oko grada Kendal, ovog puta uz stravičnu pretpostavku - da će pronaći posmrtne ostatke mališana.

Tog dana, glavni nadzornik detektiva je izjavio da je: "Veoma verovatno da ako nešto pronađeno to bude telo. Tražimo ostatke Vilijama Tajrela, bez sumnje."

Njegov nestanak je postao jedan od najupečatljivijih slučajeva au Australiji.

Isti strahovi su postojali i za malenu Kleo Smit koja je nestala iz kampa u Zapadnoj Australiji sve dok čudom nije pronađena živa nakon 18. dana potrage. Nažalost, Vilijam i dalje nije.

Kleo Smit
Kleo Smit foto: Western Australia Police

Ajla Rejnolds

Još jedan stravičan slučaj nestanka deteta jeste malena Ajla, 20-mesečna beba iz Vatervila u Mejnu, koja je nestala 16. decembra 2011. godine. Poslednji put je viđena u svom krevetu, ali nije bila tu kada je otac došao da je proveri sledećeg jutra.

Malena devojčica je privremeno bila smeštena u kući svog oca, dok je njena majka bila u tom području, kako je ona tvrdila - na putu da se odvikne od heroina. Prema izjavi oca, poslednji put kada ju je video, Ajla je nosila zelenu pidžamu sa natpisom "Tatina princeza", zajedno sa mekim gipsom na levoj ruci. U trenutku njenog nestanka u kući su bile dve osobe osim njenog oca, a to su njegova devojka i sestra.

Državna policija je u maju 2012. godine održala konferenciju za štampu na kojoj je govorila o nedavnim dešavanjima u slučaju, uključujući otkrivanje krvi u kući njenog oca, i broj prisutnih ljudi u vreme njenog nestanka. Jedini komentar koji su istražitelji dali jeste da je to "više krvi nego što bi proizvela mala posekotina".

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter

Potraga za ovom malenom devojčicom je bila najveća za nestalom osobom u istoriji države, i treća po veličini u istoriji Sjedinjenih država. Iako njeno telo nikada nije pronađeno, država Mejn ju je proglasila mrtvom 17. maja 2017. godine.

Kajron Horman

Kajron je američki dečak koji je nestao kada je imao 7 godina, nakon što se nije vratio iz osnovne škole u Portlandu, 4. juna 2010. godine.

Lokalna policija je zajedno sa FBI izvršila opsežnu potragu za dečakom i pokrenula krivičnu istragu, ali značajne informacije o tome gde bi dečak mogao da se nalazi nikada nisu otkrivene.

Oko 300 spasilaca je bilo na terenu i pretraživalo šumovite predele u blizini škole. Potraga za mališanom je trajala deset dana, a bila je najveća u istoriji Oregona i uključivala je preko 1.300 tragača iz Oregona, Vašingtona i Kalifornije.

Kajron Horman
Kajron Hormanfoto: Printscreen/Twitter

Misteriozan nestanak dečaka još uvek nije rešen, čak ni posle više od decenije.

(Espres/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.