JEZIVO BRUTALNI ZLOČINI POČINJENI OD STRANE DECE: Ubio tri BEBE sa samo 8 GODINA - ovo su najmlađe SERIJSKE UBICE!
Ilustracija, Foto: Printscreen

KAO IZ HOROR FILMA

JEZIVO BRUTALNI ZLOČINI POČINJENI OD STRANE DECE: Ubio tri BEBE sa samo 8 GODINA - ovo su najmlađe SERIJSKE UBICE!

Ovo su najmlađe serijske ubice svih vremena

Objavljeno: 13:29h

Kada čujete ili pročitate reč serijski ubica, prve slike koje bi mogle da vam preplave um jesu ozloglašene psihopate poput Džeka Trboseka i brutalno krvavi prizori. Međutim, da li bi ikada pomislila da iza tako stravičnog zločina može da stoji dete od osam godina?

Koliko god jezivo i u najmanju ruku tužno zvučalo, bilo je slučajeva kada su deca i tinejdžeri bili uključeni u serijska ubistva. Upravo način na koji nikada zaista ne razmišljamo o deci kao o ubicama čini priče o najmlađim serijskim ubicama još užasnijim. Deca od osam, do ranih tinejdžerskih godina, su proglašena krivom za jeziva i brutalna ubistva širom sveta.

Serijski ubica je pojedinac koji je tokom dužeg vremenskog perioda ubio dve ili više osoba, a čiji je osnovni motiv psihološko zadovoljstvo. Ubistva često imaju seksualnu komponentu, ali mogu biti dodatno motivisana besom ili željom za pažnjom. Ubistva obično povezuju isti način izvršenja ili zajednička karakteristika žrtava.

Ovo su najmlađe serijske ubice svih vremena:

  • Harvi Migel Robinson

Trenutno jedan od najmlađih serijskih ubica osuđenih na smrt, Robinson je imao 17 godina kada je prvo silovao, a zatim oduzeo živote tri žene u Alentaunu u Pensilvaniji.

Tokom noći 5. avgusta 1995. godine Robinson je provalio u dom Džoan Burghard (29), ali je sa komode uzeo samo 50 dolara. Četiri dana kasnije, njeno beživotno telo je pronađeno kako leži na podu dnevne sobe. Obdukcija je otkrila da je bila silovana i pretučena na smrt.

U junu 1993. godine, napao je 15-godišnju devojku po imenu Šarlot Šmojer. Oteo ju je, odveo u šumovito područje, silovao je i do smrti izbo nožem, takođe joj prerezavši vrat.

Samo mesec dana nakon ovog stravičnog zločina je silovao i zadavio 47-godišnju ženu Džesiku Džin Fortni.

U planu je imao i četvrto ubistvo koje nije izvršeno pošto je žrtva, nakon što je pretučena i silovana, uspela da pobegne živa.

Osuđen je na smrt 2006. godine, uprkos naporima da mu se kazna ublaži jer je u trenutku kada je počinio gnusna dela bio maloletnik. Zahtev je odbijen i on čeka na izvršenje.

Robinsonov otac je bio alkoholičar koji je fizički i emotivno zlostavljao njegovu majku, i na kraju napustio porodicu. On je takođe završio iza rešetaka jer je na smrt pretukao svoju ljubavnicu.

  • Džejms Ferveder

Džejms nije samo jedan od najmlađih serijskih ubica, već i jedan od retkih koji ne pokazuje apsolutno nikakvo kajanje za gnusne zločine koje je počinio. Od malena je imao fantazije da postane ubica. Imao je 15 godina kada je počinio svoja ubistva, a 17 kada je osuđen.

Džejms Atfild (33) je bio otac petoro dece koji je u tom trenutku imao oštećenje mozga nakon saobraćajne nesreće. Pronađen je kako krvari na smrt, a nažalost bolničari nisu mogli da mu spasu život. Ono što je zaprepastilo englesku policiju jeste nasilje koje je prema njemu načinjeno. Bio je izboden preko 100 puta.

Samo tri meseca kasnije, počinio je još jedno ubistvo, a njegova žrtva je bila Nahid Almea, koju je takođe izbo na smrt.

Uhapšen je dok je planirao treće ubistvo, a osuđen je na kaznu doživotnog zatvora sa minimalnom kaznom od 27. godina.

  • Kreg Prajs

Prajs je imao između 13 i 15 godina kada je oduzeo živote četiri nevine žrtve. Sa obzirom da je zločine počinio kao maloletnik, po zakonu bi trebao da bude pušten na slobodu sa 21. godinom, a njegova evidencija bi u toj situaciji bila zapečaćena. Međutim, njegov slučaj je bio okidač koji je doveo do promena u zakonu države Rod Ajlend koji je dozvolio da se maloletnicima sudi kao odraslim za teške zločine.

U noći 27. jula 1987. godine provalio je u kući koja je bila samo dve udaljena od njegove, nakon čega je uzeo nož iz kuhinje i sa njim izbo Rebeku Spenser 58 puta. Ovaj zločin je ujedno bio i njegovo prvo ubistvo, a u tom trenutku je imao samo 13. godine.

Nakon nešto od dve godine, učinio je nešto još užasnije, iako je u to teško poverovati. Naime, pod uticajem marihuane i LSD-a, brutalno je ubio svoju komšinicu i njene dve ćerke. 39-godišnju Džoan Hiton je izbo 57 puta, njenu 10-godišnju ćerku 62 puta, dok je sedmogodišnjoj Melisi smrskao lobanju i izbo je 30 puta.

Ubodi su bili toliko brutalni da su se noževima koje je koristio odlomile drške, a sečiva ostala unutar tela žrtva.

Priznao je svoje zločine nakon što je otkriven, a uhapšen je samo mesec dana pre svog 16. rođendana. Još uvek se nalazi u zatvoru.

  • Džasmin Ričardson

Ako ste ikada pomislila da vaš bivši partner ima loš uticaj na vas, sačekajte samo dok ne čujete užasavajuću i jezivu priču Džasmin Ričardson. Slučaj koji je šokirao Kanadu je primer kako se lako mogu izmanipulisati mladi umovi.

Sa samo 12. godina počela je da izlazi sa starijim momkom, 23- godišnjim Džeremijem Steinkeom, koji je tvrdio da je vampir i da voli ukus krvi. Kada su njeni roditelji pokušali da se umešaju u njihovu vezu, par je rešio da ih ubije. Osim njih, ubili su i njenog osmogodišnjeg brata. Monstruozan zločin se dogodio 23. aprila 2006. godine.

Njena desetogodišnja kazna je završena 6. maja 2016. godine.

  • Meri Bel

Desetogodišnja Meri Bel je jedna od najmlađih ali i najpoznatijih ubica dece u britanskoj istoriji. Osuđena je sa 11. godina zbog ubistva dva dečaka predškolskog uzrasta. Njen saučesnik u najmanje jednom od ubistava je bila 13-godišnja Norma Džojs Bel koja je oslobođena svih optužbi.

Martin Braun, četvorogodišnji dečak, pronađen je mrtav u Skotsvudu, 24. maja 1968. godine. Veče pre toga, duo je namamio mališana ponudivši mu bombone, da bi ga zatim odvele u obližnju zgradu, gde ga je Meri ugušila.

Meri Bel
foto: Wikipedia

Nekoliko nedelja kasnije, 31. jula, pronađeno je telo trogodišnjeg Brajana Haua. On je takođe namamljen obećanjima slatkiša a zatim nemilosrdno ubijen. Ovaj put su Meri i Norma otkrile svoju pravu brutalnost, urezujući makazama slovo "M" na stomaku deteta, šišajući mu kosu, a čak su mu i iskasapile genitalije.

Obojica mališana su brutalno ubijena, a u oba slučaja je Meri rekla žrtvi da ima upalu grla, koju bi ona masirala pre nego što ih je zadavila.

Psihijatri koji su pregledali Meri otkrili su da je preživela seksualno, fizičko i emocionalno zlostavljanje.

Njih dve su uhapšene u avgustu 1968. godine, ali je Norma oslobođena jer je bila neaktivan svedok ubistva, dok je Meri osuđena za zločine. Puštena je iz pritvora kada je imala 23. godine.

  • Armajet Sada

Osim što je najmlađi serijski ubica svih vremena, njegovo prvo ubistvo se dogodilo kada je imao samo osam godina, prosto je nezamislivo da jedan dečak može da učini tako užasne stvari.

Ako ste se kojim slučajem zapitali kako je uopšte moguće da osmogodišnji dečak ubije nekoga, bićete šokirani kada uvidite zašto je mogao.

Svaka njegova žrtva je bila mlađa od godinu dana.

Prvi zločin koji je počinio ovaj indijski dečak je bilo ubistvo svoje 8-mesečne sestre, a zatim svog šestomesečnog rođaka. Uhvaćen je nakon ubistva još jedne šestomesečne bebe, za koju je priznao da je odveo od vrtića i udarao kamenom u glavu kako bi ga policija uhvatila.

Amarjet je poslat u dečiji dom dok ne napuni 18. godina. Od tog trenutka je izbledeo iz očiju javnosti.

- Pojedini stručnjaci smatraju da serijske ubice imaju drugačije razvijen mozak. Još jedna uobičajena stvar među njima je da su često nemilosrdni. Ovo ukazuje na to da oni možda nisu u stanju da shvate ozbiljnost svojih zločina.

(Espreso/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.