TIM ALEKSEJA NAVALJNOG POZVAO NA NOVE SANKCIJE!
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

sankcije

TIM ALEKSEJA NAVALJNOG POZVAO NA NOVE SANKCIJE!

Zalaganje saveznika Navaljnog ove nedelje u Vašingtonu podudarilo se sa usvajanjem u Kongresu paketa pomoći od 40 milijardi dolara za Ukrajinu koja se bori sa ruskom invazijom

Objavljeno:

Tim ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog danas je u poseti Kapitol hilu pozvao na novu rundu sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini kojim bi se proširile finansijske sankcije dalje od bogatih oligarha na ruske državne zvaničnike, političare srednjeg ranga i javne ličnosti.

Oni su sa američkim senatorima razgovarali o spisku od 6.000 ljudi za moguće sankcije uključujući ruske odbrambene i bezbednosne zvaničnike, zaposlene u administraciji, guvernere, članove parlamenta čak i urednike i direktore medijskih kuća koje su na državnoj liniji.

Vladimir Ašurkov, izvršni direktor Antikorupcijske fondacije Navaljnog rekao je da je dosadašnja "lavina sankcija" sa Zapada imala uticaj na Rusiju. Ali oni se zalaži da se ide dalje od bogatih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina i da se usmeri na ličnosti nižeg ranga koji bi mogli potencijalno više da budu poljuljani finansijskim opterećenjem.

"Donesimo ili bar najavimo naredni talas (sankcija)", rekao je Ašukrov u razgovoru sa novinarima.

On je rekao da sankcije nisu "zlatni meci" koji će zaustaviti rat ali su jedan od malo instrumenata na raspolaganju zapadnih zemalja koji mogu da utiču na ono što se dešava.

Aleksej Navaljni
foto: Profimedia

Zalaganje saveznika Navaljnog ove nedelje u Vašingtonu podudarilo se sa usvajanjem u Kongresu paketa pomoći od 40 milijardi dolara za Ukrajinu koja se bori sa ruskom invazijom.

U Kongresu republikanci počinju da se zamaraju od vanrednog trošenja koje će uskoro da bude više od 53 milijarde od kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu krajem februara.

Spisak novih sankcija dolazi od samog Navaljnog, rekao je zvaničnica iz njegove grupe. Navaljni je u zatvoru od 2021. i povratka u Rusiju posle trovanja i smatra se najmoćnijim kritičarem Putina.

1 / 5 Foto: Profimedia

Iako je zatvoren Navaljnji je i dalje vrlo uključen rekla je potpresednica fondacije Ana Veduta. Grupa je takodje rekla da su ranije sankcije uključujući odluke o suspendovanju ruskih operacija kod giganata za kreditne kartice Viza i Masterkard, imale neke štetne uticaje na Ruse koji žive u inostranstvu ili u izgnanstvu ocenjujući da sankcije treba da budu više nijansirane.

Bonus video:

19:30

VEČERNJI DNEVNIK 19.05.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.