"RANJENI PUTIN BI MOGAO BITI JOŠ OPASNIJI": Evropski diplomata - ovo je JEDINI način da se otkloni PRETNJA!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OBRUŠIO SE NA RUSKOG LIDERA

"RANJENI PUTIN BI MOGAO BITI JOŠ OPASNIJI": Evropski diplomata - ovo je JEDINI način da se otkloni PRETNJA!

Landsbergis je rekao da je Litvanija zadovoljna podrškom koju su njeni saveznici iz NATO-a ponudili njoj, ali je potrebno još više

Objavljeno:

Nakon govora Vladimira Putina na vojnoj Paradi pobede mnoge visoke diplomate su reagovale na njegove reči.

– Uklanjanje ruskog predsednika Vladimira Putina sa vlasti je jedini način da se Zapad i njegovi saveznici zaštite od budućih pretnji Moskve – rekao je ministar spoljnih poslova Litvanije Gabrijelijus Landsbergis.

On je rekao je da je Putinov godišnji govor povodom Dana pobede “nepovoljan” i da su “tmurna lica” generala i drugih znakovi neuspeha u ratu u Ukrajini. Ipak, rekao je da bi ranjeni Putin mogao biti još opasniji i da je jedini način da se otkloni pretnja da se on ukloni, rekao je u intervjuu za Asošijeted pres.

– Sa naše tačke gledišta, sve dok aktuelni režim ne bude na vlasti, zemlje koje ga okružuju biće u izvesnoj meri u opasnosti. Ne samo od predsednika već i čitavog režima, jer, znate, neko bi mogao da zameni Putina i i njegov uži krug, ali bi neki drugi Putin mogao da stane na njegovo mesto – istakao je on.

– I sve dok je na mestu režim koji namerava da vodi ratove van ruske teritorije, zemlje koje ga okružuju su u opasnosti. Litvanija je jedna od tri baltičke države koje su među saveznicima u NATO-u posebno zabrinute zbog mogućih ruskih planova da ih nasilno vrate pod vlast Moskve – kaže litvanski zvaničnik.

1 / 4 Foto: Profimedia

Landsbergis je rekao da je Litvanija zadovoljna podrškom koju su njeni saveznici iz NATO-a ponudili njoj, ali je potrebno još više. On je rekao da će Litvanija, zajedno sa drugim baltičkim državama Estonijom i Letonijom, vršiti pritisak na NATO da obezbedi više vazdušne i pomorske odbrane, kao i da se trajno rasporede trupe na njihovoj teritoriji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.