EVROPSKA KOMISIJA BI DA STAVI VETO I NA OVAJ SEKTOR: Iznet novi predlog, deo je NAJOŠTRIJEG paketa sankcija RUSIJI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

veto

EVROPSKA KOMISIJA BI DA STAVI VETO I NA OVAJ SEKTOR: Iznet novi predlog, deo je NAJOŠTRIJEG paketa sankcija RUSIJI!

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama Unije

Objavljeno:

Evropska komisija (EK) predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina sa ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Ova mera je deo šestog paketa sankcija EU protiv Rusije, objavio je Blumberg, pozivajući se na uvid u zvanične dokumente.

Tom merom bi se, navodno, zabranila direktna ili indirektna prodaja ili prenos "vlasničkih prava na nepokretnoj imovini koja se nalazi na teritoriji Unije ili u organizacionim delovima zajedničkih investicionih poduhvata koji podrazumevaju izloženost takvoj nepokretnoj imovini", prenosi RT.

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama Unije, navodi se u izveštaju. S druge strane, ne odnosi se na one koji imaju državljanstvo ili prebivalište u Evropskom ekonomskom prostoru ili Švajcarskoj.

Podsećamo, EU, SAD i neke druge zemlje uvele su Moskvi nekoliko paketa ekonomskih sankcija, bez presedana, zbog njene vojne operacije u Ukrajini. Hiljade ruskih pojedinaca u tim zemljama je od tada sankcionisano, a njihova imovina i novac su zaplenjeni ili zamrznuti, dodaje se.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Takođe, primetno je da bogati Rusi sada traže svoju novu "oazu", a izgleda da su je pronašli, i to upravo u ovom delu sveta.

Bonus video:

07:07

VELEOBRT! POLICAJAC LAZOVIĆ BIO INFILTRIRAN U MAFIJU ZBOG TAJNOG ZADATKA?! Novinarka otkriva nove detalje FOTOGRAFIJE SA KAVČANIMA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.