RUSKI HAKERI PRETE GAŠENJEM RESPIRATORA U OVOJ ZEMLJI! Evo šta se krije iza tog poteza, ovo im je MOTIV
Hakeri, Foto: Profimedia

AU!

RUSKI HAKERI PRETE GAŠENJEM RESPIRATORA U OVOJ ZEMLJI! Evo šta se krije iza tog poteza, ovo im je MOTIV

Killnet je preuzeo odgovornost za hakove, koji su zaglavili zvaničnu veb stranicu vlade i ministarstva odbrane

Objavljeno:

Ruski hakeri zapretili su da će zatvoriti britanske bolničke respiratore nakon što je navodni član njihove bande sajber kriminala uhapšen u Velikoj Britaniji.

Njegovi navodni drugovi iz zlokobne ruske grupe Killnet sinoć su upozorili da će onemogućiti respiratore koji spašavaju živote širom Velike Britanije ako on ne bude pušten.

Osumnjičeni je ranije govorio o svojoj podršci ruskoj invaziji na Ukrajinu u objavama na Fejsbuku ukrašenim ruskim zastavama i slovom „Z“, simbolom invazije iscrtanim na ruskim tenkovima.

Policajci Nacionalne agencije za kriminal koji su doleteli iz Rumunije upali su na adresu u Londonu zbog racije. Putinov simpatizer je uhapšen pod sumnjom da je pomagao Killnetovim napadima, koji su ranije ove nedelje izrežirani na rumunsku vladu i medije u znak odmazde za podršku Ukrajini u sukobu.

Killnet je preuzeo odgovornost za hakove, koji su zaglavili zvaničnu veb stranicu vlade i ministarstva odbrane. Na meti su bile i političke stranke, kulturne organizacije i kompanije.

Vođe grupe tvrde da uhapšeni osumnjičeni nema nikakve veze sa njihovom akcijom – ali su zapretili da će gađati NHS respiratore ako ne bude pušten u roku od 48 sati. Izvori iz sajber kriminala bliski istrazi upozorili su sinoć da je pretnja verodostojna.

1 / 5 Foto: Profimedia

Stručnjaci britanske vlade za sajber kriminal prihvataju da su bolnički sistemi ranjivi na takve napade, ali insistiraju da ostaju na oprezu. Izvor je sinoć za The Sun rekao: „Velika Britanija ima snažne mere sajber bezbednosti i, radeći sa partnerima, NCA će voditi odgovarajući odgovor na svaki incident sajber kriminala koji ima značajan uticaj na UK.

(Espreso/the Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.