PUTIN BI MOGAO DA OBJAVI NOVI SVETSKI RAT! Britanski ministar uputio STRAVIČNO UPOZORENJE, ovo je DATUM?
Vladimir Putin, Foto: Printscreen, Profimedia

AU!

PUTIN BI MOGAO DA OBJAVI NOVI SVETSKI RAT! Britanski ministar uputio STRAVIČNO UPOZORENJE, ovo je DATUM?

Rusija je započela invaziju na svog suseda 24. februara rekavši da je to specijalna operacija za oslobađanje Ukrajine od nacista

Objavljeno:

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da se ne bi iznenadio da Vladimir Putin objavi novi svetski rat i naredi masovnu mobilizaciju Rusa.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Vladimir Putin bi mogao da objavi novi svetski rat u narednim danima, upozorio je britanski ministar odbrane, a prenosi britanski Miror.

Volas je rekao da bi ruski lider mogao da započne ''masovnu'' mobilizaciju i iskoristi 1.maj da objavi rat svetskim ''nacistima''.

Rusija je započela invaziju na svog suseda 24. februara rekavši da je to specijalna operacija za oslobađanje Ukrajine od nacista.

Od tada su ukrajinski gradovi bili pogođeni granatiranjem u borbi za koju je ministarka vlade Liz Tras rekla da bi mogla da traje i 10 godina.

1 / 4 Foto: Profimedia

I pred licem Zapada koji Ukrajini daje novac i naoružanje, Rusija se poziva na svoje nuklearne sposobnosti u pretnjama da se ne umeša.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je opasnost od nuklearnog rata ozbiljna.

Sada je Volas rekao za LBC da bi Putin, koji je ''nije uspeo'' u većini svojih ciljeva u ratu sa Ukrajinom, mogao da objavi rat ''svetskim nacistima''.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Ne bih se iznenadio. . . da će verovatno 1.maja izjaviti da smo 'sada u ratu sa svetskim nacistima i da moramo masovno mobilisati ruski narod', rekao je Volas.

Oko 8.000 vojnika britanske vojske će učestvovati u vežbama širom istočne Evrope u borbi protiv ruske agresije u jednom od najvećih raspoređivanja od Hladnog rata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.