OGLASIO SE BAJDEN NAKON RAZMENE ZATVORENIKA SA RUSIJOM!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

PREDSEDNIK SAD

OGLASIO SE BAJDEN NAKON RAZMENE ZATVORENIKA SA RUSIJOM!

Ridovo oslobađanje usledilo nakon što je dogovorena razmena zatvorenika. Rida su razmenili za ruskog državljanina Konstantina Jarošenka

Objavljeno:

Porodica bivšeg američkog marinca Trevora Rida saopštila je da je pušten iz ruskog pritvora.

- Naša porodica je živela noćnu moru. Danas su naše molitve uslišene i Trevor se bezbedno vraća u Sjedinjene Države - navodi se u saopštenju porodice.

Porodica je zamolila za privatnost.

- Molimo za malo privatnosti dok se bavimo sa brojnim zdravstvenim problemima izazvanih lošim uslovima kojima je bio podvrgnut u ruskom gulagu - ističe porodica u saopštenju, iako nisu precizirali koliko dana je Rid bio u pritvoru.

Oni su zahvalili američkom predsedniku Džou Bajdenu "na njegovoj ljubaznosti, obzirnosti i na odluci da vrati Trevora kući", dodajući da je Bajdenova akcija „možda spasila Trevorov život”.

Bajden je takođe potvrdio Ridovo oslobađanje, rekavši da je vest podelio sa porodicom.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Danas želimo dobrodošlicu Trevoru Ridu i slavimo njegov povratak porodici kojoj je jako nedostajao. Trevor, bivši američki marinac, oslobođen je ruskog pritvora. Čuo sam u glasovima Trevorovih roditelja koliko su zabrinuti za njegovo zdravlje i nedostajalo im je njegovo prisustvo. I bio sam oduševljen što sam mogao da podelim sa njima dobre vesti o Trevorovoj slobodi - rekao je Bajden.

Ridovo oslobađanje usledilo nakon što je dogovorena razmena zatvorenika. Rida su razmenili za ruskog državljanina Konstantina Jarošenka.

- Pregovori koji su nam omogućili da vratimo Trevora kući zahtevali su teške odluke koje ne shvatam olako. Njegov bezbedan povratak je svedočanstvo prioriteta koje moja administracija stavlja na vraćanje Amerikanaca koji su bili taoci i nezakonito pritvoreni u inostranstvu - rekao je Bajden.

Zatim je pozvao na oslobađanje pritvorenog direktora obezbeđenja Pola Vilana, koji je prvi put uhapšen 2018. godine, rekavši da neće „stati dok se Pol Vilan i drugi ne pridruže Trevoru i dođu kući, svojim porodicama".

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.