KOMŠIJE OTKRILE NOVE DETALJE O UBICI IZ VRTIĆA U RUSIJI: Retko su ga viđali, evidentiran je kao PSIHIČKI BOLESNIK!
Ilustracija, Foto: Printscreen/twitter, Profimedia

nove informacije

KOMŠIJE OTKRILE NOVE DETALJE O UBICI IZ VRTIĆA U RUSIJI: Retko su ga viđali, evidentiran je kao PSIHIČKI BOLESNIK!

Ovog 26-godišnjaka identifikovala je njegova majka, prema odeći koju je nosio u vreme smrti

Objavljeno:

Komšije navodnog zločinca koji je ubio dvoje dece i vaspitačicu u vrtiću u blizini Uljanovska rekli su da je napadač bio tih i da su ga retko viđali.

- Nisam ga video dugo... Bio je tih, ne možete da pomislite na to - rekao je jedan od komšija napadača.

Drugi komšija je rekao da je često viđao samo roditelje ubice.

- Njegov otac je pio. Majka mu je radila u upravi, a ja ga dugo nisam video - izjavio je mladić.

Ranije je ombudsman Tatjana Moskalkova izjavila da je navodni ubica - Ruslan Ahtjamov, rođen 1996. godine, stanovnik Veškajme, evidentiran kao psihički bolesnik. Ovog 26-godišnjaka identifikovala je njegova majka, prema odeći koju je nosio u vreme smrti.

Ruslan Ahtjamov
Ruslan Ahtjamovfoto: Printscreen/Twitter/ lifenews_ru

Podsećamo, u ruskoj oblasti Uljanovsk, udaljenoj više od 700 kilometara istočno od Moskve, u utorak je došlo do pucnjave u vrtiću, a mediji su javili da je među žrtvama i dvoje dece.

Naoružani muškarac upao u vrtić, ubivši dvoje dece i vaspitačicu, a prema rečima bivšeg guvernera regiona, poslanika Državne dume Sergeja Morozova, napadač je potom izvršio je samoubistvo.

Incident se dogodio u malom mestu Veškajma, a motivi napadača nisu poznati.

Postoji verzija da je Ahtjamov u utorak ujutru, zajedno sa penzionerom Aleksandrom Droninom na kojeg je bio registrovan pištolj kojim je izvršen zločin, odvezao svoj automobil u šumu da puca iz pištolja. Sa njima je otišao i ubičin otac, Rušan Ahtjamov.

Policija je Dronina i njegov automobil stavila na poternicu, pošto nisu mogli da stupe u kontakt sa njim. Istražitelji su izneli jednu od verzija prema kojoj je Ahtjamov ubio penzionera i uzeo oružje. Međutim, kasnije su policajci pronašli Droninovo telo na deponiji u blizini sela. Pronađen je mrtav 700 metara od bašte, u šumi. Aleksandar je upucan u grudi i u glavu.

Ahtjamov je od 2013. godine prijavljen u mentalnoj bolnici i patio je od poremećaja ličnosti. Živeo je u istoj ulici u kojoj se nalazio vrtić Rjabinka, direktno preko puta. Ruslanov otac je potvrdio da je često išao sa Droninom da puca u kamenolom. Nije imao veze sa vrtićem.

Ustanova nije imala obezbeđenje, samo je postavljeno panik dugme. Prema preliminarnim informacijama, napadač je došao u vrtić sa pištoljem tokom odmora.

Bivši guverner Uljanovske oblasti i poslanik Državne dume Sergej Morozov napisao je na Telegram kanalu da su, prema preliminarnim informacijama, ubijena deca rođena 2016. i 2017. godine.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.