"SHVATILI SU": Savetnik Zelenskog tvrdi da je Rusija odlučila da BLOKIRA opkoljenu ČELIČANU zbog OVOGA!
Aleksij Arestovič, Foto: Printscreen/Youtube/ UATV English

arestovič

"SHVATILI SU": Savetnik Zelenskog tvrdi da je Rusija odlučila da BLOKIRA opkoljenu ČELIČANU zbog OVOGA!

Kako tvrdi Arestovič, to se može objasniti i činjenicom da su premestili deo svojih snaga iz Mariupolja na sever, a kako bi pojačali trupe koje pokušavaju da ispune svoj glavni cilj

Objavljeno:

Rusija je odlučila da blokira opkoljenu čeličanu „Azovstalj“ u gradu Mariupolju, jer ne može da je zauzme silom, izjavio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO.

„Oni fizički ne mogu da zauzmu Azovstalj, to su shvatili, tamo su pretrpeli ogromne gubitke. Naši branioci ga i dalje drže“, rekao je Arestovič na brifingu, prenosi agencija Rojters.

Kako tvrdi Arestovič, to se može objasniti i činjenicom da su premestili deo svojih snaga iz Mariupolja na sever, a kako bi pojačali trupe koje pokušavaju da ispune svoj glavni cilj – napredovanje do administrativnih granica Donjecke i Luganske oblasti.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ UATV English

Ranije danas, predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ruskoj vojsci da otkaže planove za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod strogom blokadom, a pozvao je preostale ukrajinske borce da se predaju.

Bonus video:

11:08

DIREKTNO IZ UKRAJINE! Reporter otkrio stanje na ratnom frontu: Tuku iz vazduha! SLEDI KOPNENA OPERACIJA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.