HITNO, NAJNOVIJE SAOPŠTENJE ZAHAROVE!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

HITNO, NAJNOVIJE SAOPŠTENJE ZAHAROVE!

Marija Zaharova je takođe demantovala ranije tvrdnje zvaničnog portparola generalnog sekretara UN Stefan Dižarika

Objavljeno: 11:45h

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš nije pokušavao da stupi u kontakt sa ruskim predsednikom od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, izjavila Zaharova.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova izjavila je da niko nije pokušao kontakt s Vladimirom Putinom, ni preko Stalne misije Rusije u UN, niti direktno sa Ministarstvom spoljnih poslova, prenosi agencija RIA Novosti.

1 / 7 Foto: Profimedia

Marija Zaharova je takođe demantovala ranije tvrdnje zvaničnog portparola generalnog sekretara UN Stefan Dižarika, da je Gutereš navodno pokušavao da stupi u kontakt sa Putinom od prvog dana vojne operacije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Gutereš je saopštio da je podsekretar UN za humanitarna pitanja Martin Grifits, kao njegov specijalni izaslanik putovao u Moskvu i Kijev da izdejstvuje humanitarni prekid vatre ,što trenutno, kako je rekao, ne izgleda moguće, preneo je AP.

1 / 5 Foto: Profimedia

Grifits je izjavio danas da planira da ponovo otputuje u Rusiju kako bi razgovarao o situaciji u Ukrajini, posle posete Turskoj koja bi trebalo da bude realizovana kasnije tokom nedelje, navodi Tass.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.