UMIREMO U MUKAMA, MEĐU NAMA SU I ŽENE I DECA! Oglasio se zapovednik marinaca, njegove reči KIDAJU DUŠU
Mariupolj, Foto: Profimedia

TUGA

UMIREMO U MUKAMA, MEĐU NAMA SU I ŽENE I DECA! Oglasio se zapovednik marinaca, njegove reči KIDAJU DUŠU

"Naši vojnici svakodnevno umiru u nesnosnim mukama"

Objavljeno:

Serhij Volina, zapovednik 36. marinske brigade, koja se još bori u Marijupolju, zamolio je u otvorenom pismu za pomoć.

"Više od 50 dana se vojnici herojski brane od nadmoćnih neprijateljskih snaga; pod stalnim vazdušnim bombardovanjem, topovskom i raketnom paljbom. Marijupolj je još ukrajinski grad, bez obzira na to šta vam govori ruska propaganda", napisao je Volina.

"Svakodnevno učestvujemo u žestokim sukobima. Sprečavamo napredak hiljada neprijateljskih vojnika, ali u to ulažemo nadljudski napor. Potrebna nam je vaša pomoć. Neprijatelj je okupirao grad, drži stotine hiljada civila kao taoce. U našim vojnim bunkerima su žene koje se tamo skrivaju s decom i bebama. To su uglavnom rođaci naših vojnika koje traže Rusi. Nemaju vode, ni hrane", dodao je, prenosi Index.hr.

"Naši vojnici svakodnevno umiru u nesnosnim mukama"

"Naši ranjeni vojnici svakodnevno umiru u nesnosnim mukama jer već odavno nemamo lekova, sredstava za dezinfekciju i anestezije. Ukrajinske vlasti pregovarale su s Rusima o humanitarnim koridorima. Međutim, ruska strana nije održala svoju reč i svi ti napori su bili uzaludni. Molimo svet za pomoć pri evakuaciji ranjenika, dece, žena i tela mrtvih", navodi zapovednik.

"Pozivamo svetske političare, javne i verske osobe da ne budu ravnodušni prema ljudima koji su protiv svoje volje zarobljeni u Marijupolju. Mi vojnici se sada i borimo protiv nadmoćnog neprijatelja i brinemo o više od hiljadu civila. Ne verujte ruskim obećanjima o 'zelenom koridoru' za vojsku. Sigurno se radi o prevari, pokušaju da se bez borbe uništi ukrajinska vojska u Marijupolju", dodaje.

"Teškim naoružanjem se može spasiti Marijupolj"

"Nećemo odustati i borićemo se do kraja, ali za oslobođenje Marijupolja neće biti dovoljna naša odanost. Treba što pre da oslobodimo grad. Da bismo to učinili, potrebno nam je teško oružje, a EU i SAD nam ga mogu omogućiti", napisao je Volina.

"S teškim naoružanjem se mogu spasiti branitelji Marijupolja. Marijupolj može da se spasi. Spremni smo da se borimo do poslednje kapi krvi, ali moramo da znamo da je svet učinio sve što je moguće. Tada mi možemo za svoju zemlju da učinimo i nemoguće stvari", dodao je.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.