IZRAELSKA VOJSKA ISPALILA RAKETE NA CILJEVE KRAJ DAMSKA!
Ilustracija, Foto: EPA/ATEF SAFADI

NAPAD

IZRAELSKA VOJSKA ISPALILA RAKETE NA CILJEVE KRAJ DAMSKA!

Izrael je izveo stotine napada na mete u delovima Sirije koje kontroliše Vlada u Damasku, ali retko preuzima odgovornost i komentariše takve operacije

Objavljeno:

Izraelska vojska ispalila je nekoliko raketa na ciljeve kraj Damaska, pričinivši materijalnu štetu, objavili su danas sirijski vojni izvori.

Sirijski državni mediji su, pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, javili da se napad dogodio u četvrtak pre ponoći i da je nekoliko izraelskih raketa oborila sirijska protivvazdušna odbrana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, opoziciona organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji koja prati rat, je navela da su rakete pogodile pozicije proiranskih boraca jugozapadno od glavnog grada, kraj predgradja Katana. Izraelska vojska nije komentarisala taj incident.

Izrael je izveo stotine napada na mete u delovima Sirije koje kontroliše Vlada u Damasku, ali retko preuzima odgovornost i komentariše takve operacije.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ta zemlja je medjutim potvrdila da gadja baze milicija povezanih s Iranom, poput libanskog Hezbolaha čiji se pripadnici bore u Siriji, te danapada isporuke oružja za koje veruje da su namenjene tim milicijama.

Izrael opravdava napade na postrojenja i skladišta oružja unutar Sirije tvrdeći da je iransko prisustvo na izraelskoj severnoj granici crvena linija.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.