Izraelska vojska ispalila rakete presretače na dron Hezbolaha
Izrael, Foto: Profimedia

NAORUŽANJE

Izraelska vojska ispalila rakete presretače na dron Hezbolaha

Izraelski lideri smatraju proiranski Hezbolah najvećom neposredom pretnjom i procenjuju da poseduje 150.000 raketa i projektila koji mogu da pogode svaku tačku u Izraelu

Objavljeno:

Izraelska vojska je danas saopštila da je ispalila rakete presretače i da su borbeni avioni poleteli kada je dron za koji je navedeno da ga je lansirala libanska ekstremistička organizacija Hezbolah prešao severnu granicu Izraela.

Dogodilo se to dan pošto je izraelska vojska oborila Hezbolahov dron, a ni zvanični Liban niti Hezbolah nisu ništa komentarisali.

Sirene za vazdušnu uzbunu su se oglasile na severu Izraela i odbrambeni sistem Gvozdena kupola je razmešten dok su borbeni avioni patrolirali nebom.

Izrael i Hezbolah su u neprijateljskim odnosima i 2006. godine su ratovali mesec dana.

Izraelski lideri smatraju proiranski Hezbolah najvećom neposredom pretnjom i procenjuju da poseduje 150.000 raketa i projektila koji mogu da pogode svaku tačku u Izraelu.

Izrael je već dugo izražavao zabrinutost da će se Hezbolah snabdeti navođenim raketama i dronovima za napade.

Ta zemlja izvodi udare na susednu Siriju za koje se veruje da im je cilj zaustavljenje isporuka iranskog oružja Hezbolahu.

Lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah (Sayyed Hassan Nasrallah) izjavio je ranije ove nedelje da njegova organizacija proizvodi vojne dronove u Libanu i ima tehnologiju za unapredjenje hiljada raketa i za precizno navodjenu municiju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.