HITNO SE OGLASILA SUPRUGA UHAPŠENOG VIKTORA MEDVEDČUKA: Imala je SVAŠTA DA KAŽE!
Oksana Marčenko i Viktor Medvedčuk, Foto: Printscreen/Youtube/Оксана Марченко, Profimedia

medvedčuk

HITNO SE OGLASILA SUPRUGA UHAPŠENOG VIKTORA MEDVEDČUKA: Imala je SVAŠTA DA KAŽE!

Kijev Medvedčuka sumnjiči za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine

Objavljeno: 18:02h

Supruga uhapšenog Viktora Medvedčuka, Oksana Marčenko, zahteva od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ga odmah pusti na slobodu.

- Nema sumnje da je moj suprug proganjan iz političkih razloga, suprotno zakonima u Ukrajini i međunarodnom pravu. Njegov život bi trebalo da bude van opasnosti. Čekam vaš odgovor - rekla je Marčenko.

Ona je istakla da njen suprug nije prekršio nijedan zakon Ukrajine i da nije napustio teritoriju te zemlje.

- On je uvek zalagao za mir, dijalog i saglasnost u Ukrajini - rekla je Oksana.

Ranije danas je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je mogućnost razmene bivšeg poslanika stranke Opoziciona platforma - Za život, Viktora Medvedčuka, što je sinoć ponudio ukrajinski predsednik.

Peskov je rekao da Medvedčuk nije državljanin Rusije već strani političar.

- Ne znamo da li on to uopšte i želi - rekao je Peskov.

1 / 11 Foto: Profimedia

Podsetimo, sinoć je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na Fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj se nalazio Viktor Medvedčuk u vojničkoj uniformi sa lisicama na rukama.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana od početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini i od tada mu se gubi trag.

Kijev Medvedčuka sumnjiči za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

U Ukrajini se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem", a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

Bonus video:

02:10

Prof.dr Ilija Kajtez: Amerika želi da ima monopol na prodaju oružja

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.