ZELENSKI TVRDI DA JE UHVAĆEN BLISKI PUTINOV PRIJATELJ: Objavio je fotografiju (FOTO)
Vladimir Zelenski, Foto: Facebook

ratno stanje

ZELENSKI TVRDI DA JE UHVAĆEN BLISKI PUTINOV PRIJATELJ: Objavio je fotografiju (FOTO)

Ranije je Državni istražni biro (SBI) Ukrajine saopštio da je ukrajinski sud dozvolio hapšenje Medvedčuka

Objavljeno: 23:39h

Fotografija šefa političkog saveta stranke Opoziciona platforma - Za život Viktora Medvedčuka sa lisicama na rukama postavljena je na Fejsbuk profilu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nakon što je, kako se navodi, uhapšen u specijalnoj operaciji ukrajinske Službe bezbednosti (SBU).

- Specijalna operacija je izvedena zahvaljujući SBU. Bravo! Detalji kasnije - navodi se u poruci uz objavljenu fotografiju Medvedčuka kako sedi u lisicama u maskirnom odelu i sa lisicama.

Ranije je Državni istražni biro (SBI) Ukrajine saopštio da je ukrajinski sud dozvolio hapšenje Medvedčuka.

On je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i od tada mu se gubi trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

Medvedčuk je jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini, a Forbs procenjuje njegovo bogatstvo na 620 miliona dolara.

U Ukrajini Medvedčuk se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem".

Iz Moskve za sada nema zvanične potvrde.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je večeras da je potrebno proveriti informacije o hapšenju ukrajinskog političara Viktora Medvečuka pre iznošenja bilo kakvih komentara.

„Video sam Medvedčuka. Ne mogu da kažem koliko je ovo tačno. Bilo bi pogrešno reći nešto bez ikakve potvrde“, rekao je Peskov novinarima, komentarišućii informacije o pritvaranju Medvedčuka. Dodao je da sve što dolazi iz Ukrajine treba proveriti jer iz te zemlje „dolaze falsifikati“, prenosi Interfaks.

„Toliko falsifikata sada dolazi iz Ukrajine, toliko falsifikata se profesionalno ili neprofesionalno generira u Ukrajini uz pomoć raznih asistenata iz međunarodnih PR agencija pa bi bilo pogrešno ovo uzeti kao istinu“, dodao je Peskov.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.