HRVATSKA ODGOVORILA PUTINU!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

JASAN STAV

HRVATSKA ODGOVORILA PUTINU!

Ruska strana je iznenađena žestokim odgovorom na agresiju na Ukrajinu

Objavljeno: 11:45h

Hrvatska je krenula putem drugih evropskih zemalja i proterala je neke ruske diplomate iz Zagreba.

Državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Frano Matušić istakao je u emisiji Hrvatskog radija „U mreži prvih” da broj ruskih diplomata u Hrvatskoj ostaje isti kao i Hrvatske u Rusiji.

"Rusija je najavila odmazdu, videćemo o čemu se radi. Reagovali smo kao i sve druge zemlje članice. Izrazili smo neslaganje sa agresijom Rusije na Ukrajinu. Vidimo da je tamo počinjeno mnogo ratnih zločina. Ima bombardovanja škola , skloništa, premeštanje civila. Proterivanje ruskih diplomata je jasan znak neslaganja sa ničim izazvanom ruskom agresijom Rusije“, rekao je Matušić. rekao je Matušić.

Upitan da li je moguć ruski prekid diplomatskih odnosa sa zemljama koje su proterale ruske diplomate, bivši ambasador u Moskvi Božo Kovačević rekao je da je to u teoriji moguće, ali da to nije u interesu Ruske Federacije.

1 / 11 Foto: Profimedia

"Ruska strana je iznenađena žestokim odgovorom na agresiju na Ukrajinu. Sada smišljaju kako da ne pređu taj rubikon, i kako da potpuno ne izoluju Rusiju. Putin je napravio stratešku grešku. U trenutku kada se ukazala prilika da Rusija diplomatskim putem reši neke od svojih strateških interesa, odlučila se za vojnu agresiju. Osim što će Ukrajina biti uništena, najveću cenu će platiti Rusija“, rekao je Kovačević.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.