RUSIJA SE ZVANIČNO OGLASILA POVODOM POTEZA HRVATSKE: Marija Zaharova je IMALA ŠTA DA PORUČI NAŠIM KOMŠIJAMA!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

diplomate

RUSIJA SE ZVANIČNO OGLASILA POVODOM POTEZA HRVATSKE: Marija Zaharova je IMALA ŠTA DA PORUČI NAŠIM KOMŠIJAMA!

Zaharova je ocenila proterivanje diplomata "antiruskim korakom" i naglasila da će biti posledica zbog takve odluke

Objavljeno:

Hrvatska proteruje 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Hrvatska je ruskom ambasadoru u Hrvatskoj juče uručila notu kojom obaveštava Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruske ambasade u Zagrebu, prenosi Indeks.

- Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja, ukupno 24 radnika ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku - navodi se u saopštenju.

Besna reakcija iz Rusije

Danas je stigla i službena reakcija Moskve, koju potpisuje Marija Zaharova. Zaharova je ocenila proterivanje diplomata "antiruskim korakom" i naglasila da će biti posledica zbog takve odluke, javlja ruska agencija TASS

- Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova obavestilo je 11. aprila o odluci o smanjenju osoblja ruske ambasade u Zagrebu i proterivanju 24 radnika ruske diplomatske misije. Izražavamo snažan protest protiv ovog namernog neprijateljskog i apsolutno neutemeljenog koraka, što ima destruktivan uticaj na celi spektar rusko-hrvatskih odnosa - rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju.

1 / 4 Foto: Profimedia

Zaharova je proterivanje diplomata ocenila kao "protivruski korak" i naglasila da će odgovornost za njegove posledice "u potpunosti snositi hrvatska strana".

- Biće preduzete mere odmazde - istakla je.

Bonus video:

03:56

BRZE VESTI 12.04.2022. 17:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.