HRVATSKA PROTERALA 18 RUSKIH DIPLOMATA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

saopšteno

HRVATSKA PROTERALA 18 RUSKIH DIPLOMATA!

Hrvatska je takođe zahtevala i očekuje od Rusije da odgovorne za zločine privede pravdi

Objavljeno: 13:09h

Hrvatska je proterala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativnog i tehničkog osoblja, saopštilo je u ponedeljak ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Hrvatska je u ponedeljak uručila notu ruskom ambasadoru u Hrvatskoj Andreju Nesterenku u Hrvatskoj u kojoj je obavestila Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja u ruskoj ambasadi u Zagrebu.

„Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 službenika) Ambasade Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku“, navodi se u saopštenju. Hrvatska se tako pridružila nizu evropskih zemalja - Poljskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i drugim. Susedna Slovenija proteruje 33 diplomate.

Ministarstvo spoljnih poslova danas je još jednom „najoštrije“ osudilo „brutalnu agresiju na Ukrajinu i brojne počinjene zločine“.

„Ruska strana je ponovila poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih trupa sa čitave teritorije Ukrajine, kao i hitno obezbeđivanje puteva za evakuaciju stanovništva i isporuku humanitarne pomoći“, navodi se u saopštenju.

Hrvatska je takođe zahtevala i očekuje od Rusije da odgovorne za zločine privede pravdi.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.