PUTIN OPTUŽIO KIJEV! Pregovori vraćeni u ĆORSOKAK, ruski lider spomenio i BUČU!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

AU!

PUTIN OPTUŽIO KIJEV! Pregovori vraćeni u ĆORSOKAK, ruski lider spomenio i BUČU!

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Amurskoj oblasti, izjavio da mu je rečeno da je ukrajinska strana "ponovo nešto promenila", te da on ne zna te promene

Objavljeno: 16:38h

Predsednik Rusije Vladimnir Putin optužio je danas Kijev da je odstupio od dogovora postignutih u Istanbulu, navodeći da će Rusija nastaviti vojnu operaciju u Ukrajini dok ne realizuje postavljene zadatke.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"U Istanbulu smo postigli određeni nivo dogovora koji se sastojao u tome da se bezbednosne garancije za Ukrajinu – a ukrajinska strana za sebe izriče veoma oštre bezbednosne garancije – neće proširiti na teritoriju Krima, Sevastopolja i Donbasa. Videli smo, usledile su naše akcije na stvaranju uslova za nastavak dogovora - pregovaračkog procesa. Umesto toga, suočili smo se sa provokacijom u Buči i, što je najvažnije, ukrajinska strana je odstupila od svojih dogovora u Istanbulu", rekao je Putin.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Amurskoj oblasti, izjavio da mu je rečeno da je ukrajinska strana "ponovo nešto promenila", te da on ne zna te promene.

"Ali dosadašnja nedoslednost u fundamentalnim pitanjima stvara određene poteškoće u postizanju konačnih sporazuma prihvatljivih svima na pregovaračkom putu. I dok se to ne desi, vojna operacija će se nastaviti dok se ne završi u potpunosti i dok se ne reše zadaci koji su postavljeni na početku ove operacije", naveo je Putin,

1 / 6 Foto: Profimedia

Po njegovoj oceni, pregovori su vraćeni u ćorsokak.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.