KIJEV TVRDI DA JE OFANZIVA NA ISTOKU UKRAJINE VEĆ POČELA! Rusija nastavlja da gomila trupe na tom području?
Vojnik koji plače u Ukrajini, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

KIJEV TVRDI DA JE OFANZIVA NA ISTOKU UKRAJINE VEĆ POČELA! Rusija nastavlja da gomila trupe na tom području?

Vadim Denišenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, izjavio je na nacionalnoj televiziji da je "velika ofanziva (na istoku Ukrajine) već pocela"

Objavljeno:

Najnovija ruska ofanziva u regionu Donbas na istoku Ukrajine već je počela, izjavio je danas visoki ukrajinski zvaničnik i upozorio da Rusija nastavlja da grupiše svoje snage na tom području.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Vadim Denišenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, izjavio je na nacionalnoj televiziji da je "velika ofanziva (na istoku Ukrajine) već pocela".

- Moramo da shvatimo da se neće ponoviti 24. februar, kada su počeli prvi vazdušni udari i eksplozije i kada smo samo konstatovali da je rat počeo. U Donbasu je pokrenuta velika ofanziva - rekao je Denišenko, prenosi CNN.

Ukrajinski i zapadni zvaničnici tvrde da su poslednjih dana imali uvid u pokrete ruskih trupa u Donbasu nakon velikih neuspeha Moskve u nastojanju da zauzme Kijev.

- Rusi gomilaju svoje snage. Oni nastavljaju da rasporeduju svoje trupe i opremu u oblasti Donjecka i Luganska. Generalno možemo reći da je ofanziva već počela - rekao je Denišenko i potvrdio da je tokom prethodne noći bilo eksplozija u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i da je nastavljeno granatiranje Harkova, drugog po velicini grada u Ukrajini.

1 / 7 Foto: Profimedia

Serhi Haidai, šef ukrajinske regionalne vojne administracije u Lugansku, rekao je da ukrajinske vlasti organizuju "pojačanu evakuaciju" iz Donbasa i dodao da je za danas planirano još vozova za evakuaciju iz Luganska i Donjecka.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.